Прочитај ми чланак

ОВО НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО: Пилот из Вучићевог спота водио контрамитинг 1996. године!

0

Сећате ли се пилота који се свађају из Вучићевог промотивног спота за председничке изборе? Један је глумац Растко Јанковић, а други је Лепомир Ивковић. У споту се пилоти свађају, авион понире, премијер поручује...

Даме и господо, говори вам ваш капетан – потом се чује други глас: – Говори вам ваш други капетан. И док се пилоти у кабини отимају о управљач и не могу да се договоре у ком правцу ће авион летети, авион нагиње лево и десно, путници скоро испадају из седишта, у летелици влада хаос.

Фото: Јутјуб

Међутим, „пилот“ Лепомир Ивковић је српској јавности постао познат још давне ’96. године, када је водио контрамитинг који је организовао режим Слободана Милошевића. 

Ивковић је био уз Милошевића и, по свему судећи његов близак сарадник, а сада је, евидентно уз Александра Вучића. 

Од новембра 1996. године до фебруара 1997. широм Србије су одржани масовни грађански и студентски протести против режима тадашњег председника Слободана Милошевића, због изборне преваре, односно одбијање власти да призна победу опозиционих партија. 
 
СПС у ЈУЛ су организовале контрамитинг под именом „За Србију“ 24. децембру 1996. године у 15 часова на истом месту где су се присталице коалиције Заједно недељама сакупљале.
На протестима је говорио и Слободан Милошевић. Једна од порука Слободана Милошевића била је: Србијом неће управљати туђа рука.

На скандирање „Слобо ми те волимо“ председник је узвратио, сада већ чувеном реченицом „Волим и ја вас“.