НАТО ГРУПИШЕ ХРВАТСKУ ВОЈСKУ НА ГРАНИЦИ СА СРБИЈОМ: Стиже 2.000 војника!

75

Распоређује се око 1.000 професионалних војника, а планира се стварање и барем још толико резервиста

Хрвати групишу своју војску у Вуковару, Сињу, Вараждину и Плочама! Ова одлука хрватског министра одбране Дамира Kрстичевића објашњена је редефинисањем постојећег распореда војске и “променом безбедносног окружења”.

Фото: Ослобођење.рс

То значи да су у МОРХ, у светлу актуелних померања снага чланица НАТО и војника САД према својим источним границама и Русији, закључили да и Хрватска треба додатно да распореди војску у гранична подручја.

Распоређује се око 1.000 професионалних војника, а планира се стварање и барем још толико резервиста.

Председник центра “Веритас” Саво Штрбац сматра да се распоређивање хрватске војске по одлуци НАТО уклапа у причу о звецкању оружја.

– Ова четири града у прошлости су била позната по јаким гарнизонима хрватске војске. Вараждин је чувао границу према Мађарској, а Вуковар према Србији. Геополитичка ситуација огдовара прегруписавању војних трупа јер у страху од рата светских размера свако себи тражи позицију – каже Штрбац.

 • VELIKI HRVOSER

  ČMORH :-)))))))))
  U STRAHU SU HRVATIMA VELIKE OČI :-))))))))))
  A TAKO SU LEPO POČELI DA KOPAJU KONTEJNERE I STABILIŠU EKONOMIJU :-))))))))))

 • tomahawk

  Jedan Jedan. Izjednacila Zvezda.

  Ajd bre gledajte fudbal hebo vas S-300

  • VELIKI HRVOSER

   ODI TI DA KOPAŠ KONTEJNERE SIROTI HRVOJE, A ZA OVU ŠAKU JADA HRVATE ZABRINUTI SMO KO ŠTO SMO KAD SMO VAM SKARALI 10.000 HRVACKIH VOJOVNIKA HERCEGBOSNE I UNIŠTILI VAM VAŠ ENTITET ZA SVA VREMENA :-)))

 • ЏЕРОНИМО

  Ау бог те видо, у наслову стоји: на граници са Србијом па наводи Сињ, Плоче,Вараждин, … Па то се малте не поклапа са оном чувеном линијом : Кавлобаг – Кавловац – Огулин – Вивовитица…

  • jako777

   ;)))))
   Очигледно да су они то “извештавали“ по Шешљовој мапи!