Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Морам добро да размислим

0

Никола Јокић најавио је да ће одржавати форму у Србији између сезона, али и истакао да и даље не зна да ли ће играти за Србију предстојећег лета.

‘Орлове’ у септембру очекује Европско првенство, али још увек није познато да ли ће селектор Александар Ђорђевић моћи да рачуна на најбољег играча Денвер Нагетса и једног од најбољих младих појединаца најјаче лиге света.

С друге стране, ту је и изјава његовог менаџера Миодрага Ражнатовића који је рекао да Нагетси неће желети да Јока игра за Србију наредног лета, иако то не могу да му забране.

„Пре свега, искрено, желим да се одморим и једва чекам да дођем кући, да се завалим, опустим и уживам са породицом. Наравно да ћу радити на себи и одржавати форму за изазове који ме чекају, ако се не варам – главни кондициони тренер Фелипе Ајхенбергер придружиће ми се у Србији овог лета на две недеље, можда и више, па ћу се у августу вратити у Колорадо… У ствари, не знам још увек због националног тима моје земље, морам добро да размислим о свему. Видећемо…“, рекао је Јокић у разговору с новинарима у Денверу.

У наставку приче, Никола је насмејао новинаре када су схватили да заиста не зна који су му просеци у статистичким категоријама.

„Следеће сезоне циљ не сме да нам буде осмо место, тј. – уопште улазак у плеј-оф. Сматрам да нас то непотребно оптерећује. Морамо само да играмо кошарку, а не да мислимо да нешто морамо да урадимо. Што се мене тиче, одиграо сам добро, ваљда.. Напредовао сам од прошле године, али нисам знао да су ми просеци такви док ми нисте рекли (смех). То је лепо, у сваком случају. Наредног лета желим да радим на свом телу јер верујем да ће ми то помоћи. Такође, проценти шута за три поена су ми били ниски и то је нешто на чему морам да радим. Али, све је ствар вежбе – у свему, а циљ је да постанете бољи у свему“, додао је Јокић и истакао да није попио газирано већ две године.

Све су гласније приче да ће управа Денвера око двадесетдвогодишњег Сомборца градити тим наредних година,

„Ако желите да ставите такав притисак на мене, ако сам ја тај играч – бићу тај играч. Опет, не жеиим себи да стварам такав притисак. Играћу на начин на који сам то и до сада чинио“, закључио је Никола.