Прочитај ми чланак

РУСКИ АМБАСАДОР ЧЕПУРИН: Спиновања о испоруци С-300 Хрватској су лаж и провокација

0

Aмбасадор Русије у Србији Aлександар Чепурин каже да су спиновања о наводним испорукама Хрватској ракетних комплекса С-300 из Русије "лаж и провокација".

„Њихов је циљ да се нанесе штета Србији, која чува и развија пријатељство са нашом земљом, да се ослаби поверење између наша два народа. Овај информациони напад је био остварен уочи прославе за Русе и Србе светог празника Васкрса – да буде што болнији те да се смање могућности реаговања.”

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Руски амбасадор је истакао да Русија није никад испоручивала наоружање кршећи међународне норме и ембарго на испоруку наоружања за земље бивше Југославије, који је био успостављен од стране Савета Безбедности УН; и да је интересантно је да се прича о С-300 убацује у медије сваких 5-6 година.

„Добро се зна да су се криминалне активности одвијале у троуглу наручилац – посредник – Украјина. Представници хрватске владе више пута су јавно признавали да је то наоружање стигло из Украјине. Да није спремно за употребу. Да су преварени. Касније су делови овог система отишли у једну трећу земљу. Погледајте Интернет. Погледајте Викиликс, подсећа руски амбасадор Александар Чепурин и додаје закључивши на крају:

„Свима је овде познато ко је у међунационалним сукобима преоптерећеном региону Хрватску обилно снабдевао наоружањем, ко су били спонзори распада Југославије. Сада неко покушава да изврне ситуацију наопако. Имамо питања: зашто ова прича, стара више од двадесет година, није никад била истражена? Зашто нису изведени пред лице правде наручиоци, посредници и испоручиоци? Зашто криминални трговци наоружањем, ови пси рата, осећају себе потпуно безбедно? Приведите коначно ту причу крају. А Русију не треба да уплићете у то. Оставите руског медведа на миру. ”

МИСЛАВ ХОРВАТ, дописник Србин.инфо из Загреба

„Запад зна да је Србија најјача када је у савезу са Русијом. Знају то и марионетске квазидржавице на Балкану. Довољно је летимично погледати анализе из хрватских, муслиманких или шиптарских медија колико се патолошки плаше приближавање Србије Русији. Довољно је било неколико руских мигова, да у Хрватској настане опћа паника и страх, не би се чудио да су тих дана Пленковић и Колинда пишали у кревет, ако су опће могли заспати. Зато ће запад и његове агентуре у Србији покушати све да Србе одвоје од Руса, зато шире русофобне лажи. Освајање Русије почиње освајањем Балкана, а нико није освојио Балкан док не завлада Србијом. Освајање још није завршило, али није завршен ни отпор, истиће повремени дописник Србин.инфо из Загреба, Мислав Хорват.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

БИВШИ ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК И МИНИСТАР ОДБРАНЕ

Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић поновио је тврдње које су ових дана изнете у јавност у Хрватској, наводећи да је тој земљи недвосмислено испоручен систем С-300, док бивши министар одбране Андрија Хебранг тврди да комплетан систем никада није испоручен Хрватској, нити је био у употреби.