ТИТОВ ПЛАВИ ВОЗ постаје туристичка атракција у БиХ

22

Железнице Федерације БиХ даће на коришћење део Титовог Плавог воза Националном парку „Уна“ за унапређење туристичке понуде најмлађег парка природе у овом делу Европе.

Делегације Владе Унско-санског кантона и ЈП Национални парк „Уна“ разговарале су са управом Железнице Федерације БиХ о ревитализацији железничког саобраћаја у овом делу Босне и Херцеговине.

Железнице су обећале Националном парку „Уна“ луксузни дио Титовог Плавог воза који се налази у Рајловцу, а који је сада ван функције, преноси агенција ФоНет.

Реч је о најлуксузнијем делу Титовог Плавог воза, о ресторан-вагону који ће бити постављен на Железничкој станици у Бихаћу. Тај део биће на располагању туристичким агенцијама за атрактивну панорамску вожњу Смарагдном долином.

Воз ће, како се планира, саобраћати на релацији Бихаћ-Мартин Брод, кроз срце Националног парка „Уна“.

Ипак, Плави воз неће ове сезоне бити у туристичкој понуди јер има проблем са мотором који мора да се пронађе у Италији, јер је реч о „Фиатовом“ мотору.

 • Т. Горски

  Није ми баш најјасније који туристи ће се „возати“ овим возом?

  Срби су научили лакцију и скупо платилисвоје заблуде и тешко да ће ико и носем завирити у тиииитин воз.
  Муслимани и Хрвати ни раније нису вољели тииииту а ни његов „плави воз“.

  Остају дакле Словенци но не бих рекао да су и они вољни да их превише „возају“.
  Они би радије да они некога провозају.

  Све у свему остадоше само будале да буду „провозане“ но њих ми и није нешто посебно жао (овчурине и онако служе да их „возају“).