Прочитај ми чланак

КАКО СУ РУСИ ХРВАТИМА ПРОДАВАЛИ ОРУЖИЈЕ, а Амери Србима лажи

0

Свако мало српске медије запљусне талас анти-руске пропаганде. Тренутно је актуална подвала о томе да су Руси продали Хрватској систем С-300, а онда је Блиц причу проширио причу у свом познатом гебелсовском маниру лажући како се Хрватска деведесетих наоружала највише руским оружијем, иако је опће познато да је Хрватска највише оружија добијала из складишта источне Њемачке, матичне земље тог истог Блица.

У сврху обмањивања јавности доведен је извјесни Александар Радић, самопрозвани војни аналитичар и дежурни НАТО дрвени адвокат у Србији чије је вербалне проливе у српским медијима најбоље избјегавати у широком луку.

Још прије више од 10 година имао сам прилике разговарати са једном службеницом америчке амбасаде у Загребу која ми је рекла: “Никог се Америка не плаши као Руса и Срба.” Све што се дешавало у годинама које су усљедиле потврдило је те њезине ријечи. Срби и Руси су негативци у холивудским филмовима, Европска унија доноси резолуције против руских медија, а у Србији западњачка машинерија лажи – Н1, Радио Слободна Европа, Данас, Блиц загађује медијски простор русофобијом.

Тако су разне моралне накараде попут Душана Јањића који се рукује и насликава са злочинцем Харадинајем покушале продати причу о руској кривњи за растурање Југославије, иако данас постоје документи и свједочења високих оперативаца ЦИА-а и западних дипломата и политичара о томе како су и зашто Америка, Британија, Њемачка, Ватикан и НАТО растурали Југославију. Затим су лупетали о томе како су Руси силовали жене приликом ослобађања Београда што је стара титоистичка прича још из времена када је преварио Стаљина и прешао на страну запада. Броз 4 године није знао за силовања, а онда кад се сукобио са Стаљином их се одједном сјетио. Комунисти који су су побили најмање 80 000 Срба, Русима су приписивали силовања која су починили поједини припадници Црвене Армије, неки Грузијац или насилно мобилизирани Украјинац.

Ни овај С-300 који је у Хрватску стизао у дјеловима до 1996. кад је рат већ одавно завршио није имао везе са Русијом. Набавио га је кријумчар оружија Звонко Зубак преко својих мафијашких веза из Украјине, а не Русије. Био је некомплетан, нефункционалан и хрватској војсци потпуно непотребан. Чак и да је био комплетан, нико у Хрватској са њим није знао руковати. Он не би могао порушити гранате крајишке војске, а Слоби сигурно није падало на памет да пошаље мигове на Загреб јер је НАТО затворио небо изнад Хрватске и Босне и кад су авиони Републике Српске полетјели, НАТО их је срушио. Да су мигови полетјели са Батајнице, не би стигли ни до Шида. Из Јељцинове Русије која је била разваљена као Србија данас, цурили су и досијеи и оружије и све, али не и овај С-300. Њега су некомплетног Украјиници увалили Хрватима, као што су им недавно увалили покварене мигове.

Својим очима гледао сам некомплетни С-300 на тој паради коју је Туђман обучен у Титово одјело организирао под благословм Запада прије напада на Крајину. Хрватска војска била је наоружана оружијем из источне Њемачке, Мађарске и других земаља бившег Варшавског пакта које су прешле на страну запада, јер су Хрвати у ЈНА били обучавани са таквим оружијем. Униформе је добијала од НАТО пакта. Са тим оружијем које је Хрватској стизало каналима НАТО-а Хрвати су убијали Србе, нису руски авиони бобардирали Крајину у Олуји, него амерички.

Запад зна да је Србија најјача када је у савезу са Русијом. Знају то и марионетске квазидржавице на Балкану. Довољно је летимично погледати анализе из хрватских, муслиманких или шиптарских медија колико се патолошки плаше приближавање Србије Русији. Довољно је било неколико руских мигова, да у Хрватској настане опћа паника и страх, не би се чудио да су тих дана Пленковић и Колинда пишали у кревет, ако су опће могли заспати. Зато ће запад и његове агентуре у Србији покушати све да Србе одвоје од Руса, зато шире русофобне лажи. Освајање Русије почиње освајањем Балкана, а нико није освојио Балкан док не завлада Србијом. Освајање још није завршило, али није завршен ни отпор!