Прочитај ми чланак

НИСУ МОГЛИ НА ПРОТЕСТ: Кривична пријава полицијског синдиката против старешина

0

Изјава за јавност Синдиката запослених полиције у којој се истиче да ће Синдикат сходно чл.152. КЗ поднети одговарајућу пријаву против одговорног старешине због спречавања синдикалног деловања.

Дана 10.04.2017.године одржан је састанак руководства Синдиката запослених полиције због спречавања председника СЗП да присуствује протесту који су дана 08.04.2017.године Војни синдикат Србије и Полицијски синдикат Србије.

Наиме, руководство синдиката је донело одлуку да 08.04.2017.године председник Синдиката Запослених Полиције присуствује протесту који организује Војни синдикат Србије и Полицијски синдикат Србије.

С обзиром да председник Синдиката Запослених Полиције не користи плаћене сате за синдикални рад, распоредом рада је било предвиђено да председник СЗП Дејан Ђукић одради смену на дан 07/08.04.2017 године како би из ноћне смене могао присуствовати напред наведеном протесту.

Синдикат Запослених Полиције напомиње да је распоред рада за председника СЗП био направљен три дана унапред и да је исти напрасно промењен у четвртак вече и уместо ноћне смене, председнику СЗП је дана 07.04.2017.године предвиђено распоредом рада недељни одмор, а дана 08.04.2017.године предвиђена смена од 06.00 до 15.00 часова.

Руководство синдиката је извршило додатне провере и утврдило да није имало никакве потребе за променом распореда рада, већ да је промена распореда извршена ради спречавања председника СЗП да узме учешће на протесту Војног синдиката Србије и Полицијског синдиката Србије.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Од стране руководства синдиката извршена консултација са адвокатским тимом СЗП, након утврђивања чињеница и тачних података, Синдикат Запослених Полиције ће сходно чл.152. КЗ поднети одговарајућу пријаву против одговорног старешине због спречавања синдикалног деловања.

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ
председник Дејан Ђукић