Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ: Плашим се само брата

0

Никола Јокић планира да следеће лето искористи да се добро одмори, а онда направи искорак са Денвер Нагетсима и домогне се плеј-офа НБА лиге.

Српски центар је након одличне руки имао још бољи другу сезону, где је у року од свега неколико месеци од резерве постао носилац игре тима из Колорада.

Никола Јокић (Фото: Twitter)

Са просеком од 16,7 поена, 9,8 скокова и 4,9 асистенција, био је један од најбољих центара у лиги, а Нагетсе су нијансе делиле од осмог места и доигравања.

 

Јокића хвали и Невен Спахија: Побошљана верзија Дивца

„Тог момка нисам добро познавао док није дошао у НБА. Питао сам пријатеље о њему, а добио сам противречне информације. Како тај момак игра, то није нормално. Фантастичан је. Већ је успео да постигне и 40 поена ове сезоне на једној утакмици, а то му притом није главна улога. Он креира игру. Комплетна игра Денвера се врти око њега. Дечко је невероватно талентован. Понављам, он је боља верзија Дивца. Када је тако, онда знате шта то значи“, рекао је Спахија, помоћни тренер Атланта Хокса.

„Трка за плеј-оф је била врло напета за нас. На свакој утакмици је било: „Плеј-оф, ако изгубимо нећемо у плеј-оф“. Нисмо могли да играмо нормално“, кратко је анализирао завршницу сезоне Јокић.

Млади српски репрезентативац је до пре само неколико година играо за Мега Лекс, а сада је главни ривал највећим светским звездама. На путу је и он да постане суперстар.

„Искрено, не мислим тако. Погледајте те момке: Леброн Џејмс, Кавај Ленард… Не знам да ли могу да будем суперстар. Али не плашим се дуела с њима. Зашто бих? Играм кошарку. Плашим се само једне особе у свом животу – брата. Да ли сте га видели?“, нашалио се скромни Србин.

Док се у Денверу надају да ће следеће сезоне стићи бар до плеј-офа, новинар је упитао Јокића да ли Нагетси могу скоро до титуле.

„Зашто да не? Победили смо Кливленд, победили смо Голден Стејт, победили смо добре тимове. Можемо бар да се надамо“, истакао је центар тима из Колорада.

Наредно лето такође би могло да буде занимљиво за Јокића, јер Србију почетком септембра очекује Европско првенство где ће бити први фаворит.

„Искористићу ову паузу. Биће то добро за мене. Радићу са браћом, уживам у томе. Желим да још напредујем. Урадио сам сјајан посао прошлог лета, имао сам бољу сезону него претходну, па желим да урадим исту ствар. Разговараћу са тренерима како да унапредим своје тело“, закључио је Јокић, пик друге рунде Драфта из 2014. године, будући суперстар НБА лиге.