Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Зашто ћуте Шешељ, Чанак и ДСС?

0

С обзиром да се и председнички кандидат Лука Максимовић, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, јавно изјаснио да ће и његов представник у РИК-у гласати против коначних резултата нерегуларних и покрадених председничких избора, остали су још само Војислав Шешељ, Ненад Чанак и ДСС да се јавно изјасне.

Без њиховог гласа власт нема већину у РИК-у и председнички избори морају бити поништени и поновљени.

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Не разумемо зашто ова три председничка кандидата ћуте о најважнијој теми у Србији данас: да ли су ови избори били фер и поштени, или не? Не разумемо ко у опозицији може да призна резултате ових избора и да је Вучић поштено постао председник Србије, изузев Чедомира Јовановића и Мирослава Паровића, отворених Вучићевих слугу?

Ко гласа за коначне резултате председничких избора – тај није опозиција, тај је убачени Вучићев човек у опозицији, тај је лажна опозиција и тако га треба третирати.

Сви знамо да су ови избори били непоштени, да је бирачки списак несређен, да је медијска неравноправност била максимална, да је упутство о начину гласања на КиМ антиуставно, да је притисак на запослене у јавном сектору и бираче уопште био невиђен до сада, да се крало на сваком бирачком месту на ком су могли да поткупе или преваре чланове бирачких одбора – ко је тај  у опозицији ко ће онда ове председничке изборе прогласити регуларним? Тај свакако није опозиција већ део Вучићеве екипе на власти.

У потпуности подржавамо захтеве студентских и омладинских протеста широм Србије за смену Маје Гојковић и оставке одговорних у РИК-у, РЕМ-у, РТС-у и РТВ-у. Не смемо дозволити да избори у Србији икада више буду овако нерегуларни, неслободни и покрадени.

Информативна служба Српског покрета Двери