Прочитај ми чланак

„ШТО ДУЖЕ ТРАЈУ ПРОТЕСТИ, то боље за мене“

0

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да подржава уличне протесте, да је обавеза државе да обезбеди демократска правила за шетњу и демократско обраћање.

Он је поручио да је срећан што је посао државе да се бави радом и напретком Србије.

– Ми ћемо да наставимо да радимо свој посао, а њих молим да шетају што је могуће дуже, утолико у политичком смислу за мене боље. Само их молим и желим да то буде мирно – изјавио је Вучић одговарајући на питања новинара.

Он је додао да грађани морају да разумеју, када је реч о протестима, да је обавеза државе да поштује мањину и њихову политичку вољу.

– Тиме показујемо колико смо широких схватања, демократских опредељења и колико је Србија веома нормално место за живот и испољавање другачијих ставова и различитог мишљења – рекао је Вучић.

Упитан зашто није реаговао што медији „блиски власти“ етикетирају децу јавних личности која учествују на протестима као непријатеље државе, Вучић је одговорио да то осуђује, али је поручио да је неискрено и нефер да га то питају они који, како каже, нису никада реаговали што су чланови његове породице, односно син, осванули на насловним странама таблоида.

Гошу приватизовала претходна власт

Вучић је додао и да је читава политика његових противника уперена само против његове породице и додао да, за разлику од њих, он није учествовао у било каквој пљачкашкој приватизацији.

– Ја ништа нисам приватизовао, у свим пљачкашким приватизацијама су учествовали, разорили земљу и наставили са тим. И мисле да то може да прође, да људи не знају ко је пљачкао, а ко градио – рекао је Вучић.

У том смислу он је додао да „једна америчка телевизија“ извештава о проблемима радника у Гоши, а да не спомиње да је она приватизована 2007. и да актуелна влада нема ништа са тим.

Како је рекао, иста та телевизија је извештавала и да је СНС у Новом Саду организовао контрамитинг на којем се појавило само осам људи.

– Америчка телевизија није говорила истину. На том тобожњем контрапростесту, за који је америчка телевизија знала да није контрапротест, били су људи који су први носили мајицу ‘Вучићу педеру’ у својим емисијама, а то су урадили да би направили српдњу са мном и Владом Србије. А то нигде није речено – рекао је Вучић.

Он је поручио да у било ком селу, уколико не може да скупи 500 или 1.000 људи, престаће да се бави тим послом.