Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ОПЕТ ПОДРЖАО СТУДЕНТЕ: Вучић и његови министри треба да буду смењени!

0

Српска радикална странка већ је саопштила да нема ништа против јавног испољавања револта дела грађана Србије. На конференцији за новинаре проф. др Војислав Шешељ истакао је да је за радикале важно само да на протестима не буде насиља.

Шешељ је навео да још увек није познато ко су организатори протеста, али да је потпуно јасно да тако масовна окупљања захтевају озбиљну организацију.

Истакао је да се може претпоставити ко стоји иза протеста, али да се на основу недоказаних претпоставки не смеју давати јавни судови и јавне оцене. 
 
Лидер радикала навео је да су многи од захтева демонстраната подударни са захтевима Српске радикалне странке, али да има и захтева са којима радикали нису сагласни.

Он је критиковао формулацију захтева демонстраната који траже да се смени политичка елита са Вучићем на челу.

Навео је да су радикали сагласни са тим да Вучић буде смењен, али да је скандалозно да његова влада буде названа елитом.

Истакао је да се залаже искључиво за смену власти на изборима.

Шешељ је потом објаснио да елиту неког друштва чине најбољи и најквалитетнији припадници свих професија, а да Вучићеви министри свакако нису ни довољно квалитетни ни довољно поштени да би понели тај епитет.

Елита су најбољи међу најбољима и не могу се елите смењивати, али гарнитуре власти могу и морају бити променљива категорија.
 
Шешељ је истакао да је децентрализација један од захтева са којим радикали нису сагласни, а из разлога што децентрализација углавном води разбијању државе.

Српски радикали се залажу за јачање ингеренција локалне самоуправе, што омогућава непосредније реализовање демократије.

У наставку конференције Шешељ је детаљно објаснио ставове радикала по питању школства, здравства и креирања нових приоритета економске и социјалне политике.

На крају, лидер радикала је пожелео срећне васкршње празнике свим грађанима Републике Србије.