Прочитај ми чланак

АМЕРИКА ЋЕ ГА УПАМТИТИ: Да ли је Никола Јокић помишљао на овакво признање на крају

0

Српски центар Никола Јокић према опширној анализи магазина ‘Бличер рипорт’ проглашен је за трећег најбољег центра у лиги каква је НБА.

Иако се већ месецима прича о апсолутном буму који је Никола Јокић направио у НБА лиги, ипак су му измакли учешће на ‘Ол стар’ утакмици највећих звезда НБА лиге, а затим и пласман у плеј-оф са Денвер Нагетсима.

Али, о његовим асистенцијама и поготцима ће се нашироко писати, посебно јер су статистичке колоне апсолутно на његовој страни. Зато га је ‘Бличер рипорт’ уврстио међу три најбоља центра НБА лиге, што би комотно могло да се рачунао да је трећи најбољи центар на планети.

Зашто?

Зато што је Јокић ове сезоне имао највећи допринос тиму од свих центара када је био на паркету. Са њим у тиму Денвер је по броју поена одмах иза Голден Стејт Вориорса, главног фаворита за освајање титуле.

Најбољи је асистент међу центрима, а када се ради о корисности на овој листи центара испред Србина су само Ентони Дејвис, очекивано, и Руди Гобер, што је многе изненадило.

У својој другој сезони у НБА лиги бележио је у просеку 16,7 поена, 9,7 скокова и 4,9 асистенција по мечу, што је импозантан податак, а још више одушевљава чињеница да су иза њега остали Демаркус Казинс, Диандре Џордан, Карл Ентони Таунс, Двајт Хауард, Џоел Ембид, па и браћа Гасол…