Прочитај ми чланак

Тухел побеснео на УЕФА: Натерали су нас да играмо, стигао је СМС из Ниона!

0

Потресни интервју Нурија Сахина сведочи да фудбалери Борусије нису били спремни за дуел са Монаком.

Борусија из Дортмунда је приморана да игра утакмицу непуна 24 сата после бомбашког напада на њен аутобус!

То је реченица која вечерас одзвања Немачком, а у етар ју је послао Томас Тухел, тренер Милионера, побијајући наводне информације да су се његови саиграчи сагласили са предлогом да дуел са Монаком буде померен само за један дан.

„Екипа није била спремна да игра. Нису нас ни питали да ли можемо да играмо. Само су нас СМС-ом обавестили да је одлука да се игра у среду вече донета у Швајцарској (Нион, седиште УЕФА). Не знам које су још могућности биле на располагању“, рекао је Тухел после пораза у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона (2:3).

Његове речи делују разумљиво. Људски. Посебно што се видело да играчи домаћег тима нису били мислима на терену. Бар не у првом полувремену.

„Игрнорисан је наш захтев да не играмо вечерас. Желели смо да имамо више времена после онога што се десило синоћ. Не само да бисмо заборавили на тај догађај, већ и да бисмо се показали у најбољем могућем издању какво захтева Лига шампиона. Имао сам на располагању само 15 здравих играча. Зато, данас можете да не критикујете никога и бићете у праву, али и да кажете како су моји играчи правили грешке и опет ћете бити у праву“.

После пораза на Вестфалену тешко да ће Борусија наставити такмичење.

„Биће тешко у реваншу, али готово је тек прво полувреме. Били смо превише импресионирани жељом да стигнемо до изједначења, па смо примили трећи гол. А како смо их примили: два су била практично аутогола (један стварни Бендеров, други после грешке у пасу Пишчека), а један су нам дали из офсајда“, рекао је Томас Тухел.

Да су жуто-црни били психички одсутни потврдио је и Нури Сахин, који је са репортерима после меча поделио потресну причу о дешавањима од уторка вече.

„Не знам да ли ћемо ме људи разумети, међутим, све док утамица није почела глава ми је била пуна свега осим фудбала. Кад сам се синоћ вратио кући, супруга и син су ме чекали на вратима и тек тад сам схватио колико сам среће имао. Сви ми волимо фудбал, знам да многи мисле да смо привилеговани, што често јесте тачно, али и ми смо људска бића. Никад нећу заборавити лица мојих саиграча и аутобуса“, рекао је турски везиста који је добио прилику у другом полувремену“.

Појаснио је: „Знам да се од нас очекивало да потиснемо дешавања од синоћ, али људи никад не би смели да забораве шта се десило. Тек кад смо примили трећи гол рекао сам саиграчима да ако дамо још један тај може да буде златан, за пролаз“, осврнуо се Сахин за резултат првог четвртфиналног меча.

Његов саиграч Јулијан Вајгл потврдио је да је иза фудбалера Борусија бесана ноћ.

„Једва да је било ко од нас спавао. Више смо се трудили да проведемо време са својим породицама него што смо мислили на утакмицу. А одиграли смо је најбоље што смо могли у овим околностима. Тек у другом полувремену укључили смо мозак и срећни смо што смо успели да извучемо колико толико пристојан резултат“, додао је Вајгл