Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРСКИ ПРЕМИЈЕР: Улазак у НАТО је ВОЉА НАРОДА

0

Завршетак ратификације Протокола о приступању НАТО-у прате жестоке реакције, јер поједине снаге полако схватају да губе битку са вољом народа, тврди црногорски премијер Душко Марковић.

Марковић је учествовао данас у раду редовног састанка шефа Делегације Европске уније (ЕУ) у Црној Гори и држава чланица. Он је рекао да су амбасадори сведоци изазова са којима се Влада свакодневно суочава, као и са напорима која улаже у циљу решавања актуелних проблема.

„За нас је остварење чланства у НАТО-у право признање посвећености једне државе да оствари стандарде Алијансе. Чека нас ратификација северноатлантског Уговора у црногорском парламенту, у наредним данима, а владајућа већина, превасходно водећи рачуна о интересу својих грађана, је спремна да у складу са Уставом донесе одлуку гласањем“, казао је Марковић.

Он је, како је саопштено из Владе, појаснио да следи предаја ратификационог документа Вашингтону и на крају као симболичан чин подизање црногорске заставе, као 29. чланице Алијансе, у седишту НАТО-а у Бриселу.

„Премијер је рекао да завршетак ратификације Протокола прате жестоке реакције у ком поједине снаге полако схватају да губе битку с вољом народа који им је показао колика им је подршка на прошлим изборима, али и с државом“, каже се у саопштењу.