Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ реаговали на посету Џона Мекејна Србији!

0

Представници руководства Српског сабора Заветници огласили су се поводом посете америчког сенатора Џона Мекејна Београду. Њихова реаговања преносимо у целини.

Представници руководства Српског сабора Заветници огласили су се на својим Фејсбук профилима поводом посете америчког сенатора Џона Мекејна Београду. Њихова реаговања преносимо у целини.

Стефан Стаменковски, председник Заветника

“Мекејн је птица злослутница. Свуда је донео лоше вести и најавио сукобе – у Либији, Украјини и Сирији. Он је у Србију дошао да пренесе поруку и Београду и Москви као курир нове-старе америчке администрације. Сасвим је извесно да Србију очекују перманенти притисци и покушаји да се осујети сваки вид сарадње на војно-безбедносном пољу са Русијом и на економском плану са Кином.

Америчке високе дипломате у Србију увек стижу са списком нових ултиматума, никада у миру и са добром намером. Државно руководство мора бити свесно да је по среди гола претња. Они желе изоловану Србију и у потпуности зависну од америчког утицаја. Зато нам треба дефинисана спољнополитичка платформа и унутрашња стабилност у земљи.”

Милица Ђурђевић, члан Председништва Заветника

Мекејн прети Русима из Србије!

Ових дана сведоци смо офанзиве америчке “дубоке државе” која се консолидује након победе Трампа и води још агресивинију политику према Русији.

Америчка амбасадорка у УН Ники Халеј каже да је рушења Асада не само поново на столу, него је један од Трампових приоритета и да Америка разматра увођење оштријих санкција према Русији и Ирану.

Британски министар спољних послова, Борис Џонсон отказао је посету Русији, а Трамп обавештава Конгрес да је напад на Сирију био у америчком интересу. Очито је интерес САД увек супротстављен праву и правди.

Сенатор САД Џон Мекејн стигао је у званичну посету Београду да нас подсети да су оба светска рата почела у Источној Европи.
Ваљда мисли да смо ми заборавили преко 1 100 000 погинулих у Првом и више од 1 000 000 страдалих Срба у Другом светском рату, па жели да нам освежи памћење.

У својој охолости он се чак није трудио ни да одабере речи примереније дипломатској посети. Директно упире прст у Москву у сред Србије, државе народа који је векове прошао раме уз раме са руским народом.

У земљи коју су 78 дана бомбардовали осиромашеним уранијумом и касетним бомбама, убијали цивиле и рушили болнице – Мекејн “изражава забринутост због Русије”.

Дошао је каубој да притегне узде у Србији, да још једном ошине бичем по српским леђима и упозори Вучића да ће проћи као Асад, буде ли макар крајичком ока гледао ка Истоку.

Очекивано је то што Вашингтон користи унутрашњу политичку нестабилност у Србији. Мајкл Скот је дао благонаклону изјаву према протестима у Београду. Наравно, не зато што је он забринут за демократске прилике у земљи, већ зато што је пољуљана и уздрмана Србија далеко подложнија притисцима и ултиматумима.

Америка не би посматрала скрштених руку ни авионе од папира, а камоли руске мигове како стижу у Србију. Вашингтон тражи од Београда да заустави продубљивање сарадње са Москвом. Желе Србију на коленима, али ако сада на то пристанемо – тешко да ћемо поново устати.”

Данијел Игрец, члан Главног одбора 

Амерички “јастреб” надлеће Балкан

Џон Мекејн – представник глобалистичко-корпоративистичке елите која деценијама руководи америчком унутрашњом и спољном политиком, посетио је данас Београд.

Након ширења русофобије у Љубљани и Загребу овај времешни републикански сенатор долетео је у српску престоницу како би “дозвао памети” актуелни режим и упозорио Србију да свако окретање ка Истоку може да је кошта опстанка.

Поред прича о неопходности јачања присуства НАТО војника у Источној Европи, потреби слања оружја Украјини и војне интервенцији у Сирији ради, како је сам навео, ” спречавања стварања новог руског империја у Евроазији” Џон Мекејн оставио је дубок печат у рушењу српске државе и подривању њеног суверенитета.

Као дугогодишњи лобиста Албанско-америчке грађанске лиге помогао је у финансирању обуке терориста ОВК и међу првима позвао међународну заједницу да призна независност тзв. Косова. У том погледу ни не чуди његова изјава да Србија треба да чини све како би се обезбедио миран наставак бриселских преговора са Приштином. Другим речима, амерички сенатор позвао је Београд да и убудуће савија кичму и настави са испуњавањем бриселско-вашингтонског ултиматума чији циљ је заокруживање тзв. косовске државности.

Мекејн је познат и по томе да се снажно залагао за бомбардовање Србије 1999. године, свестрано подржавајући одлуку Била Клинтона о агресији НАТО-а на једну суверену европску земљу. Човек који је позивао да се бомбардују српски цивилни објекти као што су школе, болнице и продавнице, који је говорио како су цивилне жртве у СРЈ просто неизбежне. сада у Београду осуђује Москву за наводно рушење болница и школа у Сирији, тврдећи како је то “грубо кршење међународног права и обичаја рата”. Нема шта, западна политика дуплих аршина дошла је до свог пуног изражаја у Београду.

Амерички сенатор такође је међу првима јавно осудио политику Милорада Додика, назвавши је “експанзионистичком, чији крајњи циљ је стварање Велике Србије.” Намерно је заборављао да каже како су заправо САД те које су кроз читаву последњу деценију прошлог века подстицале сепаратистичке и “великодржавне” пројекте измишљених нација, од хрватске, преко бошњачке па све до албанске, од чијих насртаја се српски народ само легитимно бранио. Оптужити другога за нешто што није истина како би се прикриле сопствене грешке је већ добро опробани метод политичког деловања Вашингтона.

Познати анти-Србин, који у својој србофобији достиже “владарицу рата”, Медлин Олбрајт, оптужио је у Београду Москву за дестабилизацију Црне Горе и Сирије, запретивши Србији и Европи да ће због Русије бити суочене са новим терористичким нападима Исламске државе. Нападима оних које тако свесрдно финансира војно-индустријски комплекс америчке “дубоке државе”.

Новим претњама и притисцима које су Србији упутиле путем свог гласноговорника Мекејна структуре америчког глобалног естаблишмента поручују Београду да је себи дозволио превише и у јачању стратешке сарадње са Руском Федерацијом отишао исувише далеко. За Запад је Србија најподобнија тада када српско-руска сарадња уопште и не постоји. “Уколико не одустанете од Русије и Кине, десиће вам се нова Украјина на Балкану!”, порука је ветерана америчке војске који је 80-их година 20. века ширио крваву америчку демократију по селима и градовима Вијетнама.”