Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋ О ПРОТЕСТИМА: Нико не сме да их дира…

0

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да учесници протеста широм Србије морају да остану мирни.

Он је рекао и да учеснике протеста нико не сме да дира, али и да они не треба да руше уставни поредак и угрожавају остале грађане.

Фото: Н.Фифић

Николић је за лист Курир рекао да је на протестима сада дошло до некакве мешавине људи који нису задовољни резултатима избора и који подржавају оне који су изгубили изборе.

„Мислим да је цела Србија сада у чуду шта се заправо дешава са протестима. Да ли могу позиви преко Фејсбука да изазову толики народ да изађе на улицу?“, упитао је Николић.

Николић је рекао да се на протестима углавном окупљају „они који нису задовољни резултатима избора – неко зато што нема посао, неко што нема плату, неко зато што није победио његов кандидат, неко што је млад, пун отпора и бунтовништва“.

Према његовим речима, добро је што су протести мирни.

„Видим да су у питању млади људи, полиција је толерантнија. И то је добро“, казао је он.

На питање шта је његова порука учесницима протеста, Николић је рекао да га нису питали шта треба да раде, али да је увек говорио да свако има право да се бори за своје право.

„Нико не сме да их дира. Много су бољи од неких које полиција такође штити, а то не заслужују, као што су групе навијача. Ово су потпуно мирни људи. Свако од њих има различит циљ… Избори су били прилика и показали су да у Србији има демократских услова и колико је ко популаран и коме грађани верују. Овог пута су веровали Вучићу и никакви протести против тога не могу да угрозе победу“, навео је Николић.