Прочитај ми чланак

СРБИН.ИНФО ОТКРИВА Српски зид плача, код Скупштине, преко ноћи неко цепа и скрнави

0

„Протести су почели пре седам дана; првог дана поред Српског зида плача никог није било, па је група демонстраната, желећи да прођу до Скупштине Србије су, незнајућу шта је, поломили ограду на којој је био Зид плача, каже за србин.инфо један од младих људи који дежура поред остатка Зида на коме се налазе фотографије свих жртава НАТО и албанских агресора.

Зар то није трагично да нису знали?

„Апсолутно да, то је катастрофа, то је још горе него да мрзе. Наравно, све је ово изазвало згражавање и бес, међу нама који се осећамо као патриоте. Дошли смо да видимо шта се дешава, поправили смо Зид, међутим током вечери је још једна група је, ко зна која, провокатори или неко из протестне шетње, стварно не знамо, то што смо поправили опет уништила. Штету на Зиду су поправили мотоциклисти из групе Ноћни вукови, но опет је начињена штета”.

Саговорник истиче да је то био разлог да се појави овде испред Скупштине Србије заједно са својим пријатељима из разних патриотских организација.

Разлог што су ту

Иза овога не стоји ни једна организација, овде има људи из више покрета и удружења и сви смо овде да заштитимо Српски зид плача на добровољној основи. Тако смо се окупили, потпуно спонтано, сваког дана долази све више и више људи. Иначе овде смо сат времена пре протестне шетње до сат времена након што се они разиђу, истиче наш саговорник.

Он напомиња да је токод дана било пар пута мањих чарки са некима који долазе у протестну шетњу против изборне крађе и Александра Вучића, али да Зид више није диран дању или током протеста, али да јесте скрнављен и цепан ноћу од непознатих починиоца.

Још додаје да њихово присуство поред Зида плача јесте и својеврстан бунт, како против протестне  шетње, која уопште није патриотска (то се може видети због анархистичких и либералних парола) тако и против корумпиране власти.

„Ми не знамо да ли неко стоји иза ових протеста и то нас не занима, јер ти протести немају никакву поенту јер нису добро организовани, влада тотална анархија, и пет фракција се бори да стане на чело колоне; а ми овде стојимо и стајаћемо овде све док се ти протести не заврше да бисмо сачували ово мало што је остало од Српског зида плача”.

А да ли може да се обнови Српски зид плача?

„Наравно да може, и на томе ради Сима Спасић,  председник Удружења породица киднапованих и несталих на КиМ. И он ће бити обновљен”.

Наш саговорник истиче да је поред Српског зида плача донет још један транспарент на коме пише „ Не заборави Србине НАТО, ОВК и ЕУ злочине” чисто да би се знало зашто Зид плача је овде, поред Скупштине Србије, који више изгледа као неке поцепане крпе неголи пано са фотографијама, због НАТО и албанских злочина, страдалих Срба.

„Наш бунт не припада ни организаторима протесне шетње нити властима, тако да ћемо ми овде опстати овде до краја не бирајући ни једну страну, не подржавајући никога. Ми имамо нашу, родољубиву причу – нити обојена револуција, нити издаја земље. И на крају би поручио да сви људи који патриотски размишљају, слободно могу да нам се придруже, ми ћемо овде бити до последњег дана протеста; ако протести трају годину дана ми ћемо овде бити  365 дана”, закључује наш саговорник.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!