Прочитај ми чланак

ПОТРЕСИ МЕЂУ РАДИКАЛИМА: Траже Вјеричину смену

0

Не смирују се страсти у табору СРС после Шешељевог дебакла. Њени кадрови на југу, наводно, радили за друге кандидате.

Духове под кровом земунског Магистрата, после изборног фијаска радикала, узбуркале су сумње да су неки њихови функционери са југа земље – продали председничке изборе!

Наиме, СРС је у поменутом региону добио значајно мањи број гласова него прошле године на парламентарним изборима. Иако челници СРС немају доказе, они сумњају да су поједини чланови њихових бирачких одбора отворено радили за друге кандидате.

Због овога је, како смо сазнали, било захтева да се смени Вјерица Радета, која је председник Извршног одбора и шеф изборног штаба, јер су у питању њени кадрови. Наводно је Радета те људе поставила на чело окружних и локалних одбора. Међутим, Војислав Шешељ је на њеној страни, брани је и не жели да је смени.

Такође, како смо чули, лидер радикала је у изборној ноћи викао на свог заменика Немању Шаровића. Наводно су се сукобили, а Шаровић је после тога отишао у Швајцарску да посети жену и кћерку и још је тамо.

Шешељ за „Новости“, међутим, каже да су захтеви за смену Радете измишљотина, као и да је неистина да постоји икакав сукоб са Шаровићем.

– На Извршном одбору се расправљало о текућим стварима, између осталог и о резултатима избора, али никакве свађе и сукоба није било – тврди лидер СРС. – Они на које сумњамо да су учествовали у продаји избора нису били на седници.

Како смо чули, Шешељ је једино задвољан, или боље рећи најмање незадовољан, резултатима у Војводини.

КУПИО ТАНГЕ ЗА ЗОРАНУ

Министарка Зорана Михајловић је купила Шешељу шах да прекрати време у, како је рекла, политичкој пензији, а он одговара да је задовољан поклоном и да ће јој се одмах реванширати.

– Купио сам јој комплет доњег веша, најпознатије светске марке, да више не троши паре из државне касе. Додуше набавио сам га код „шанера“ доста јефтиније. Танге ћу јој предати на седници Скупштине.