ОВО ЈЕ РАЗЛОГ ПАДА: Откривено зашто се срушио „Супергалеб“ Г4 Војске Србије!

8

Изненадни прекид рада мотора током лета на релативно малој висини главна је околност која је у фокусу чланова комисија које истражују околности пада авиона „Супергалеб“ Г4 Војске Србије и погибије пилота потпуковника Ненада Ћулибрка и капетана Дејана Пандуровића, пишу „Вечерње новости“.

Расветљавањем тешке ваздухопловне несреће баве се специјалне комисије Генералштаба и Ратног ваздухопловства, Инспекторат одбране као и Више јавно тужилаштво у Шапцу.

Чланови ових тимова у суботу су изашли на место пада авиона инаставили прикупљање расутих делова летелице, узимање изјава од мештана и фотографисање њиве на коју се срушио авион. Војним комисијама није одређен рок за састављање извештаја, већ су добиле одрешене руке у погледу трајања истраге.

Лист наводи и да ће чланови војних комисија свој рад базирати на отркивању узрока нагле промене правца лета, али и на потрази за одговором зашто се посада није катапултирала из летелице која се стрмоглаво кретала ка тлу.

За овај део истраге кључну улогу има видео снимак, који су са земље направили очевици удеса. Прве процене говоре да је супергалеб имао за сада непозанти проблем са мотором и то у деликатном тренутку заокрета летелице.

Под лупом комисија биће и околности на основу којих су пилоти донели одлуку да не напусте летелицу упркос обрушавању. Није искључена ни могућност да су Ћулибрк и Пандуровић до последњег тренутка покушавали да „изваде“ авион, али и да избегну насељене делове села, пишу Новости.

 • Милутин

  Знао сам да од Руских мигова неће бити ништа.

  • berislav

   I neće ih biti, sve dok vladajući u Srbiji imaju proameričke stavove…..

 • Владица

  Поглејте на слики,какав лимени отпад од некадашње такозване летелице.Па ја ко лаик видим овде да је авион ки зид смрти на вашарима,чак и то је хиљаду пута безбедније.Пилоти,попалите те крнтије све до задње и не седајте више док вам не купе авионе,али то док је ове власти нећете да дочекате.

  • DIKI

   Kako god, dugo će razvlačiti ovo po medijima. I u političke svrhe. A rešenje je jednostavno, poništiti sve rasprodaje Srpske imovine, lopove i secikese u ćorku, imovinu svu oduzeti i kupiti nove avione. Zašto nešto takvo ne traže “studenti“ otvorila bi se radna mesta koja su na silu ugašena. Ne pada im na pamet, nisu oni za to izašli. Niti ih to interesuje.
   Otkaz motora nije viša sila. Ovi piloti nisu bili početnici. Dokle Srbi ovako, dokle bre????

  • Негрутин

   Колико је војска у очајном стању разлог је и ове погибије.
   Верујем да су пилоти извлачили авион да не би почистили село.
   То су хероји и то им треба признати.

  • Zoran Lekic

   Ко да ти купи авионе?
   Јел Вучић са 380.000 покрадених гласова од парламентарних избора прошле године или од ове изборне комисије са 5300 изборних места, а где се хвале да је покрадено само 800 гласова на 2 изборна места а?…
   Слабо ми рачунамо Владе мој…Ми сјебемо и оно мало пилота у конзервама смрти, а више вреде ти животи од пола јата свих летелица које Србија има.

  • grebak grebić

   Алал вера, за обично и неписмено лупетање и писање добио си 9 лајкова урачунавајући и наш. Честитамо!

  • Негрутин

   Vidi, vidi, magarci uče da broje tuđe lajkove! :))))