Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ И ПАРОВИЋ СЕ СЛОЖИЛИ: То је за њих било неподношљиво

0

Лидер Српске радикансе странке Војислав Шешељ рекао је да је изборна кампања вођена у неподношљивим условима због поларизације друштва око односа према Вучићу. Шешељ је ово навео као један од разлога лошег резултата на изборима.

– Оно што је за нас било исто неподношљиво то је што је доведено до усијања једно расположење у јавности: или волиш Вучића или мрзиш Вучића и на томе се одвијала поларизација, а то није реално сагледавање друштвених околности, ствари су много комплексније и не заснивају се на љубави или мржњи него на реалним чињеницама нашег опстајања и нашег друштвеног живота – рекао је Шешељ на конференцији за медије.

На овај проблем је током кампање, а и пре ње, указивао и кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић, говорећи о штетности референдумске атмосфере на изборима. Паровић каже да је Шешељ сада дошао на становиште на коме је он усамљен стајао годинама.

– Иако не мислим да је добро што је др Војислав Шешељ подржао макар и делимично ове протесте, али ми је са друге стране драго да је и он уочио нешто о чему ја причам годинама, а то је да је поларизација друштва и референдумска атмосфера рак рана Србије. Ви просудите да ли је Шешељ дошао на становиште на коме сам ја усамљен стајао годинама – казао је он коментаришући Шешељеву конференцију за медије.