Прочитај ми чланак

ХАОС У СРС Шешељ побеснео на Шаровића

0

У врху Српске радикалне странке после недељних избора и лошег резултата Војислава Шешеља влада ванредно стање. Како смо поуздано сазнали, Шешељ је љут на свог заменика Немању Шаровића, који је водио и организовао кампању.

Како сазнају „Новости“, Шешељ је љут на свог заменика Немању Шаровића, који је водио и организовао кампању. Лидер је поручио Шаровићу да није добро одрадио посао, да није направио реалне процене и поставио стратегију која ће донети више гласова.

ФОТО: Србин.инфо – Ненад Златановић

Од недеље увече, када су стигли прелиминарни резултати и када је схватио да му се за годину дана подршка преполовила, Шешељ се не оглашава. Само је најавио да ће о свему причати тек у четвртак на конференцији за новинаре. Уз њега су заћутали и остали функционери.

Како „Новости“ преносе, Шешељ је позвао све страначке прваке и шефове локалних одбора да се у четвртак „нацртају“ у седишту партије у Магистрату. Незадовољан је са 160.000 освојених гласова, што би било испод цензуса да су парламентарни избори. Није искључена ни опција да ће понудити оставку, али је то мало вероватно.

Унутарстраначке процене су да је мало времена за крупније реорганизације, с обзиром на то да се спремају београдски избори, а можда и парламентарни. Такође, радикали су свесни да је у овом тренутку тешко наћи Шешељевог наследника на челу СРС.

Извесно је да ће врло брзо бити сазвана Централна отаџбинска управа, на којој ће се расправљати о слабим резултатима, и евентуално о поверењу Шешељу.