Прочитај ми чланак

ФЛЕРТ СА РЕКОРДОМ: Ни Јокићеве чудесне асистенције нису биле довољне Денверу

0

Николи Јокићу је једна асистенција недостајала за рекордни седми овосезонски трипл-дабл учинак, али много важније по његове Денвер Нагетсе је чињеница да се поразом на гостовању Хјустону од 110:104 дошло на корак од елиминације из трке за пласман у плеј-оф.

Јокић је за 33 минута постигао 12 поена (шут нешто слабији него иначе, 6/12 за два, 0/5 са дистанце), уз чак 19 скокова, девет асистенција, изврсних пет освојених лопти и једну блокаду.

Ипак, чак ни нове маестралне асистенције, попут „једноручне одбојке“…

Џејмс Харден је томе највише помогао, убацивши 15 поена у низу у последњој деоници, а четири узастопна након што је Јокић примакао Денвер на „-2“. Чувена „брада“ је меч завршила са 31 поеном, 10 асистенција и седам скокова.

Денвер има учинак 37-41, а осмопласирани Портланд, који држи последњу позицију на Западу која води у плеј-оф, 38-40, уз бољи учинак у међусобним дуелима са Нагетсима (3-1 ове сезоне). То значи да у предстојече четири утакмице које требе да одиграју и једни и други, Денверу требају две победе више него што ће их остварити Трејл Блејзерси.

Проблем за Нагетсе је не само у „бољој стартној позицији“ коју има ривал, већ и у чињеници да ће Денвер дочекати Њу Орлеанс и Оклахому, а гостовати Даласу и Оклахоми, док ће Портланд до краја лигашког дела сезоне играти само пред својим навијачима, и то против Минесоте, Јуте, Сан Антонија (који је ове ноћи изгубио све шансе да буде први на Западу), те Њу Орлеанса.

А када је о овој ноћи реч, Бобан Марјановић није играо у поразу Детоирта од Торонта (102:105) којим су и његови Пистонси доспели на руб елиминације из плеј-оф трке: три победе их деле од осмопласиране екипе Истока, Мајамија. У дербију те конференције Леброн Џејмс је са 36 поена, 10 скокова и шест асистенција предводио Кливленд до убедљивих 91:114 на терену сада другопласараног Бостона, за ког је Ајзеа Томас убацио 26 поена. Са друге стране, поменути Спарси су неочекиваним поразом од Лејкерса на свом терену (95:102) дефинитивно препустили лидерску позицију Запада Голден Стејту, који је уз 42 поена и 11 аситенција Стефа Карија тријумфовао на терену Феникса са 111:120.