Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ У СРБИЈИ: Дубоко скривена жута патка!

0

На протестима против Александра Вучића, који трају већ два дана и који су у уторак 4. априла окупили хиљаде и хиљаде људи у центру Београда, учествују углавном млади људи (од 20 до 25 година). Они су искрено незадовољни због, како кажу, изборних манипулација и крађа владајућег режима помоћу којих је досадашњи премијер Александар Вучић победио опозиционе кандидате и постао нови председник Србије.

Ипак, као неко ко је учествовао у покретању и организацији студентских протеста из 96′ године, када је Милошевић после пораза на локалним изборима крађом гласова хтео да анулира победу тадашње опозиције у већини српских градова, одговорно тврдим да су ови протести организовани и каналисани и да нису спонтани.

Протесно окупљање и шетњу координишу и усмеравају млади људи са мајцама на којима ћириличним словима пише „Други круг“, а који иначе, на моје питање – ко су они; и да ли су студенти? – ништа нису одговорали.

Па, ипак један од њих ми је у поверењу рекао да је ту да подржи пријатеља који је активан у штабу Вука Јеремића, док сам лично чуо једну девојку да једном од младића, који носи мајцу са натписом „Други круг“, каже да је гласала за Вука Јеремића и пита како може да се прикључи његовом штабу.

Такође, једна јавна личност која и не крије да је гласала за Вука Јеремића све време је била у друштву са дотичним момцима и понекад заједно са њима усмеравала кретање протесну шетње.

На протестима су примећене и јавне личности из штаба Саше Јанковића, али се, макар до сада, држе по страни.

Иначе, демонстранти осим парола против Вучића и против изборне крађе, нису узвикивали друге ствари, нити су спомињали друга имена – ни у позитивном ни у негативном контексту, а када сам питао више демонстраната против кога су изашли на улицу, сви су били сложни – против Вучића, СНС-а, али и свих партија.

Режим су оптуживали због диктатуре, непотизма, корупције, урушавања правне државе, изборних манипулација и крађа, а опозицију за корупцију, малодушност, безидејност, па чак и због шуровања са западним државама и Сорошем.

Због свега наведеног, а из свог личног искуства када сам као нестраначка личност због очите изборне крађе и урушавања државе од стране Милошевића и тадашњег СПС-ЈУЛ-овског режима, учествовао заједно са исто тако нестраначким пријатељима и колегама у вишемесечним демонстрацијама против власти, тврдим да је ово искрени бунт младих људи који су жељни да живе у правно уређеној, и од диктатуре и непотизма ослобођеној Србији, али који веома паметно воде  (без јасног лидера, идеологије и неког страначког обележја) људи који су део страначких опозиционих инфраструктура.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Другим речима, реч је о добро упакованој жутој патки коју већина може да прихвати и подржи, али чије идеје и крајне циљеве за сад још не знамо и не можемо да потврдимо. Можемо само да наслутимо.