Прочитај ми чланак

ПУТИНОВ САРАДНИК: Протести у Београду су режирани споља да се ослаби власт

0

Путинов најближи сарадник, члан Јединствене Русије Сергеј Железњак упозорио је да протести који се одржавају у Београду и другим градовима у Србији имају за циљ подривање суверенитета земље.

Протести у Србији су режирани и имају провокативан карактер. Према стандардном сценарију обојених политичких пројеката, овакве мере имају за циљ слабљење легално изабране власти и дестабилизацију земље. Такве непријатељске акције спроводе се са намером притиска на руководство суверених земаља и изазивање државног удара. Нажалост, трагичне последице оваквог варварског мешања у унутрашње ствари независних земаља видели смо широм света и надамо се да ће српски народ имати мудрости и храбрости да спасе земљу од обојене револуције – оценио је Железњак.

Према његовим речима, доказ спољног мешања у унутрашње ствари Србије је одсуство јасног организатора протеста и јаке жеље да се иде на улице, као и широка примена интернет технологија у којој су активно укључени студенти, млади и малолетници.

– Анализа ситуације са сличних протеста који су се десили недавно у Русији, показали су да украјинске ИП адресе и аутоматске поруке коришћене у незаконитим радњама и провокацијама – навео је Железњак и појаснио:

– У Русији, у Србији и другим земљама, млади су активне социјалне групе и емотивно реагују на оно што се догађа око њих. Тражећи начине да се самоизразе, млади су увек били подложни манипулацији и средство за остваривање опасних и страних циљева. ‘Силе мрака’ желе да искористе младе који су одрастали након бомбардовање Србије, разарања земље, санкција и ‘Багер револуције’, како би земљу вратили у хаос и насиље. Ко год се нашао под њиховим утицајем треба да се запита какву Србију жели: независну, јаку и просперитетну или слабу и подложну утицајима оних који су убијали Србе и уништили Југославију – закључио је Железњак.