Прочитај ми чланак

ДАЈТЕ ЧОВЕКУ ТРОФЕЈ Јокић, бројке и напредак о којем бруји НБА!

0

Никола Јокић - НБА играч који је највише напредовао! Од рукија који има потенцијал, преко ноћи је постао прва звезда Денвера. “Локомотива” која вуче цео тим. Сезона се ближи крају, плеј-оф за Нагетсе јесте далеко, али један трофеј не би требало да измакне нашем центру.

Не, наравно, није реч о НБА прстену. За то ће Никола морати да сачека или одлазак у бољу екипу, или појачавање Денвера и потпуну реорганизацију. Јокић држи једну руку на признању за играча који је највише напредовао. У конкуренцији су он и Јанис Адетокумбо из Милвокија, али… Сам поглед на статистику младог Сомборца све говори.

 

Готово да нема бројке која у односу на прошлу сезону није напредовала.

Јокић ове године постиже 6,5 поена више по утакмици (16,5 ове сезоне, 10 прошле), има 2,6 скокова више (седам прошле, ове 9,6), и 2,4 асистенције више (4,8 ове, 2,4 прошле). То није све, Јокић је претходне године имао “само” 16 дабл-дабл учинака док је сада на 35. У текућој сезони је остварио први трипл-дабл у каријери и стигао до цифре од шест. По трипл-дабловима у сезони постао је најбољи Европљанин, а на листи је претекао управо младог Грка.

Никола је оборио рекорд НБА лиге стар 44 године! Претходно је један центар (Елмор Смит) имао шест трипл-дабл учинака у сезони 1973/74.

Да ли је то све довољно за награду? Јокић је показао много и време је да му се бар кроз индивидуално признање врати делић оного што је уложио.