Прочитај ми чланак

УБИЦA ИЗ СAНКТ ПЕТЕРБУРГA Камере снимиле терористу који је поставио ЕКСПЛОЗИВ!

0

Десет особа је погинуло док је више од педесет рањено у експлозији у метроу у Санкт Петербургу, јављају руски медији.

Организатор експлозије у Санкт Петербургу снимљен је сигурносним камерама, тврде руске новинске агенције позивајући се на неименоване изворе.

 „Наводни организатор експлозије је снимљен сигурноснима камерама у метру,“ тврде извори.

Према прелиминарним подацима, експлозивна направа је инсталирана у једном од купеа.

Експлозија се десила у Санкт Петербургу око 3 поподне по локалном времену убивши десетак људи и ранивши више од 20 путника.

Поједини медији објавили су наводни снимак терористе на ком се види да је обучен у црном и има браду.

Једна путница метроа која се представила као Таја, описала је сумњивог мушкарца.

„Није личио на Словена, имао је тамну јакну. Ушао је у вагон и све нас је гледао с презрењем. Обрадовала сам се кад сам изашла из вагона. Прошла асм 10 корака и чула експлозију“, испричала је она за портал Лајф њуз.

Наводни организатор експлозије у Ст.Петерсбург метроа је заробљен на ЦЦТВ, преносе руске новинске агенције позивајући се на извештаје неименованог извора.

„Чуо сам прасак, осетио снажан ударац и мирис барута. У суседном вагону је нестало струје. Воз се није зауставио, када смо стигли на станицу и зауставили се, људи су почели да излазе кроз разбијене прозоре, а сарадници метроа већ су извлачили повређене. Видео сам најмање четворо рањених или погинулих. Перон је био пун дима, људи су били у шоку и благој паници”, изјавио је Андреј Шуршев, преноси портал Lenta.Ru.

Руски председник Владимир Путин, који се налази у Санкт Петербургу, изјавио је да разматра све верзије догађаја, укључујући тероризам.  

„Непознати су разлози (експлозије), зато је још рано говорити о томе. Истрага ће показати“, рекао је Путин уочи састанка са председником Белорусије Александром Лукашенком.

„Природно, увек се разматрају све верзије — и уобичајене и криминалне, пре свега појава тероризма. Видећемо. Истрага ће ускоро дати све одговоре“, рекао је Путин.  

На друштвеним мрежама појавиле су се и фотографије са станице на којима се види неколико повређених људи, а читаоце упозоравамо да су узнемирујућег садржаја.


Лента јавља, позивајући се на полицијске изворе, да је 50 рањено у експлозији. Спутњик преноси да међу рањенима има и деце, а саговорник Спутњика је рекао да су врата вагона „дигнута у ваздух“.

Портапрол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је о свему обавештен и руски председник Владимир Путин.


 
Према првим информацијама, до експлозије је дошло у једном од вагона, а сумња се да ју је изазвала импровизована експлозивна направа. У току је евакуација.

На интернету су се појавиле прве фотографије на којима се види густ дим и један оштећен вагон.

У петербуршком метроу су затворене три станице – „Садова“, „Трг устанка“ и „Технолошки универзитет“.

Очевидац несреће у метроу Јекатерина Сергејева за Спутњик:

„У време експлозије сам путовала дуж плаве линије, ка станици „Невски проспект“. Наш воз је стао у тунелу између две станице и тако стајао неких пола сата. Људи нису схватали о чему се ради. Јављено је да су сви излази и улази у метро затворени, блокирани. После неког времена нам се обратио машиновођа путем разгласа и замолио да отовримо прозоре, како би ваздух улазио у вагоне. Како се неки прозори нису могли одмах отворити, дошло је до мале панике“, рекла је она. 

„Прошло је још неко време и наш воз је кренуо, ми смо стигли на станицу „Невски проспект“. Људи су почели да трче, било је много дима, сви су лица прекривали шаловима. Изашла сам на улицу“. Према њеним речима у центру има много полиције, кола хитне помоћи, ватрогасаца…   

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!