Прочитај ми чланак

ПУТН КРЕНУО У ОСВЕТУ ЗБОГ НАПАДА У МЕТРОУ: Руски бомбардери сатиру положаје …

0

Одмах након терористичког напада у метроу у Санкт Петербургу руски и сиријски бомбардери почели су с одмаздом и без прекида бомбардовају положаје Исламске државе и осталих исламиста око Дамаска.

Млазни бомбардери у ниском лету надлећу сиријски главни град и гађају терористичке положаје у источној Гути, Јобару и Кабуну.

Детонације у самом центру Дамаска, толико су јаке да се тресе цео град, преноси Вечерњи лист. Руски и сиријски борбени авиони делују и на подручју Хомса и Хаме.

СВЕДОК УЖАСА ИЗ МЕТРОА: Ево шта је видела жена која је била на месту напада

Јекатерина Сергејева је била у метроу у време када се десила експлозијаћ

„У време експлозије сам путовала дуж плаве линије, ка станици Невски проспект.Наш воз је стао у тунелу између две станице и тако стајао неких пола сата. Људи нису схватали о чему се ради. Јављено је да су сви излази и улази у метро затворени, блокирани“, каже јекатерина Сергејева.

По њеним ечима после неког времена им се обратио машиновођа путем разгласа и замолио да отовре прозоре, како би ваздух улазио у вагоне. Како се неки прозори нису могли одмах отворити, дошло је до мале панике.

„Прошло је још неко време и наш воз је кренуо, ми смо стигли на станицу „Невски проспект“. Људи су почели да трче, било је много дима, сви су лица прекривали шаловима. Изашла сам на улицу“, каже она.

Према њеним речима у центру има много полиције, кола хитне помоц́и, ватрогасаца…