Прочитај ми чланак

Де Ниро бацио око на најбољу некретнину СФРЈ

0

Питање деобе преостале 51 некретнине бивше Југославије у иностранству, вредне 110,6 милиона долара, биц́е тема састанка Мешовитог комитета земаља-наследница.

Састанак ц́е највероватније бити одржан крајем априла или половином маја, пише данашња „Политика“.

Reuters

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловиц́ рекао је да тачан датум одржавања 19. састанка Мешовитог комитета за расподелу дипломатске и конзуларне имовине бивше СФРЈ још није утврђен и да су у току консултације, али да је било идеја да то буде крајем априла или средином маја.

Одаловиц́ је за „Политику“ рекао да на београдском састанку није реално очекивати и коначан договор о преосталим некретнинама, али да ипак очекује напредак у деоби неких објеката.

Како се наводи, посао кочи и чињеница да имовина још није у потпуности пописана.

Лист додаје да би београдски састанак требало да „погура“ продају пет највреднијих објеката у Њујорку, Токију, Берну и Бону, чија се вредност процењује на 70 милиона долара.

У Њујорку се налазе две најатрактивније некретнине, од којих је једна шестособни дуплекс на Парк авенији, на који су, према писању америчке штампе, „бациле око“ и филмске звезде Роберт де Ниро и Џек Николсон.