Прочитај ми чланак

ПУТИН КАО РЕГАН: Читајте ми са усана, нисмо се мешали у изборе у САД

0

Руски председник „похвалио" је новинара америчке телевизије ЦНБЦ Џефа Катмора, због "коректне формулације (питања), према којој Украјина и Крим немају ништа заједничко када су у питању међународни односи"

Руски председник Владимир Путин данас је, током пленарне сесије Арктичког форума „похвалио“ модератора тог скупа, новинара америчке телевизије ЦНБЦ Џефа Катмора, због „коректне формулације (питања), према којој Украјина и Крим немају ништа заједничко када су у питању међународни односи“.

Како наводи ТАСС, Путин је тако одговорио на питање Катмора да прокоментарише ситуацију у међународним односима.

„Желео бих да Вам захвалим што сте, када сте поменули тај проблем, казали да постоји проблем Украјине и Крима. Ви сте направили разлику између Крима и Украјине и то је исправно“, казао је Путин водитељу, за шта је добио аплауз публике.

ТАСС наводи да је председник Русије био ироничан поводом тога што је питање у вези са ситуацијом око Украјине и руско-америчким односима поменуто на Арктичком форуму.

„Знао сам да ће овако да се заврши“, навео је Путин уз осмех и „добацио“ да је веровато ЦНБЦ дао инструкције Катмору да то пита.

Поред Путина, на планарној сесији Арктичког форума у руском граду Архангелску учествовали су и председници Исланда и Финске Гуони Јоханесон Саули Нинисте.

ПУТИН КАО РЕГАН: ЧИТАЈТЕ МИ С УСАНА, НИСМО СЕ МЕШАЛИ У ИЗБОРЕ У САД

Руски председник Владимир Путин одбацио је данас поново наводе о мешању Русије у изборну кампању у САД уз цитат изјаве бившег америчког председника Роналда Регана.

„Реган је током једне расправе о порезу рекао – Читајте ми с усана: Не!“, казао је Путин одговарајући на молбу модератора пленарне седнице на Арктичком самиту да појасни да ли се Русија мешала у америчке изборе.

Руски председник је такође додао да Москва жели да изгради партнерске односе са Вашингтоном те да је све друго лаж.

„Испитивање јавног мњења у САД показује да тамо има много пријатеља Русије. Желим да кажем следеће: ми схватамо и третирамо САД као велику силу са којом желимо да развијамо сваку партнерске односе“, рекао је Путин.

Све друго, како је додао, јесте лаж, фабриковање и провокације у односу на Русију, преноси ТАСС.

Такође је казао да неке снаге у САД играју на руску карту како би оснажиле политичку позицију и оствариле своје циљеве

„Лажи, лажне вести и провокације када је реч о Русији користе се у америчкој домаћој политичкој борби“, рекао је Путин.