Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Не идем на Косово

0

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да неће отићи на Косово у оквиру предизборне кампање, јер не жели да пристане на уцене Приштине.

– Не идем на Косово, не долази у обзир таква врста притиска нити циркус који прави Приштина, рекао је Вучић гостујући у емисији Око РТС-а.

Он је рекао да су Тачи, Мустафа и Хоџај у допису писали једно, како би међународној заједници показали да су фини, а преко медија пуштали некакве услове, а све то, каже, не долази у обзир.

Изразио је наду да ће Срби на КиМ разумети његову одлуку и мотиве.

Председнички кандидат и премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да сутра неће ићи на митинг у Лепосавић на Косову.

– Да ли ћу да долазим са (Александром) Вулином, (Небојшом) Стефановићем или неким трећим, неће ми они наредјивати. Тај филм нећете да гледате, рекао је Вучић и додао да одустао од посете Лепосавићу јер не жели да излаже непријатности Србе са Косова.
Он је рекао да не жели да га неко уцењује и врши притисак на њега и да Албанци са Косова „једно пласирају у својим медијима“ у Приштини, а друго говоре пред Европском унијом „како би рекли да су фини“.Вучић је рекао да верује да ће Срби са Косова „листом гласати за мир и стабилност“.

Он је додао да ће сутра у Лепосавићу бити одржан предизборни скуп и да ће на њему говорити, како је рекао „други људи за које не траже Бог зна какво одобрење“.

Раније данас тзв. министар иностраних послова Косова Енвер Хоџај изјавио је да је премијеру и кандидату за председника Србије Александру Вучићу дозвољена посета Косову у среду 29. марта и да ће она трајати три сата.

На конференцији за медије са министром иностраних послова Луксембурга, Хоџај је рекао да је „после много условљавања“, одлучено да се Вучићу дозволи посета Косову.
Он је рекао да је то била тешка одлука за Владу Косова, због, како се изразио, последњих провокација Србије, али да је она ипак донета у духу добре воље према међународним пријатељима Косова – Немачкој и Европској унији.

Приштински медији су јуче јавили да је Влада Косова одлучила да „услови“ Вучићеву посету тиме да у делегацији не буду министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и одбране Зоран Ђорђевић, којима је Влада Косова претходно забранила улазак на Косово.

Хоџај није рекао да ли је тај услов постављен Вучићу приликом давања дозволе да посети Косово.