Прочитај ми чланак

ДАНАС ПРОТЕСТНИ митинг пензионера

0

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије и Удружење синдиката пензионера Србије данас на Тргу Николе Пашића у Београду у 11 сати организују протестни митинг.

Циљ је упознавање јавности, Уставног суда, Владе Србије и кандидата за Председника Србије са незадовољством због доношења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, урушавања ПИО фонда и наставка дискриминације војних пензионера по више основа. Као што смо и очекивали, пред најављени протестни митинг неки медији у служби актуелне власти објављују вести којима се незадовољство пензионера релативизује.

После вести о отказивању јавног скупа коју је грешком или са намером објавила једна агенција исту демантујемо. Заказани протестни митинг са протестном шетњом до Уставног суда и Владе Србије ће бити одржан. Позивамо да на скуп дођу садашњи и будући пензионери који се осећају преварени и понижени и којима је стало до уставне и моралне Србије. 

Очекујемо од медија да ову вест учине доступном грађанима и тако нам помогну у разбијању медијске блокаде.

Подршка Војног синдиката Србије протесту

Војни синдикат Србије подржава захеве Удружења синдиката пензионера Србије и Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије, у борби за слободе и права грађана гарантоване Уставом и законима Републике Србије. Као што смо више пута указивали, нико не може бити изнад закона без обзира на којој се и каквој функцији налази.

Пензионери су грађани који су пензије зарадили. Држава им је признала право на исте. Чему отимање стеченог? Иако Војни синдикат Србије промовише стриктно поштовање закона, исто тако промовише и разговор законодавне, па и извршне власти са грађанима, односно њиховим представницима – синдикатима, ради надограђивања и унапређивања постојећих законских регулатива.

Војни синдикат Србије увек ће подржати сваког грађанина који се бори да оствари права која му гарантују закони и Устав Републике Србије, јер смо се као војници заклели нашем народу, да ћемо поред територије и независности, штити и уставни поредак Србије.

Војни синдикат овом приликом позива своје чланове да узму активно учешће и својим присуством подрже протест Удружења синдиката пензионера Србије и Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије дана 28.03.2017.године у 11.00 часова на тргу Николе Пашића у Београду.

Бошко Обрадовић на протесту пензионера

Председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, говориће у уторак 28. марта на протесту Удружења синдиката пензионера Србије.

Протест ће се одржати у уторак 28. марта у 11 часова на Тргу Николе Пашића у Београду.

Двери позивају све своје чланове, симпатизере и присталице да присуствују протесту!