Прочитај ми чланак

ШАХ МАТ ЗА ДОЈЧЕ БАНКУ: Како наплатити 300 милиона долара дуга од Трампа!

0

Да ли ће се једна од водећих немачких банки потраживати Трампову имовину или...

Један детаљ у позајмицама које је „Деутсцхе Банк АГ“ (ДБ) одобрила компанији Доналда Трампа, претворио се у праву главобољу за банку која тренутно улаже велике напоре у реструктуирање 300 милиона долара високог дуга америчког председника.

Проблем представља лична гаранција коју је Доналд Трамп дао банци када је преговарао о дугу између 2012. и 2015. године, открио је агенцији Блумберг извор упућен у преговоре.

Иако је дуг за голф терене на Флориди, хотел у Вашингтону и кулу у Чикагу отплажен, према уговору, уколико позајмица пропадне, банка може потраживати осталу Трампову имовину како би компензовала губитке.

Како је Трамп победио на новембарским председничким изборима у САД, службеници немачке банке покушавају да осмисле стратегију којом би заобишли потенцијалне непријатности. Пре свега, уколико банка опрости постојећи неисплаћен дуг, она ће бити оптужена за „злоупотребу“ и „стицање утицаја над америчким председником“. С друге стране, уколико би ДБ потраживала Трампову имовину, суочила би се са потенцијалним гневок Трампове компаније, а индиректно и америчке администрације.

Дискусије око будућности позајмица Трампу сада су пребачене из руку експерата за позајмице, под контролу виших менаџера који процењују потенцијалних политичких ефеката које одлука банке може имати, рекао је извор Блумберга.