Прочитај ми чланак

РАДУЛОВИЋ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ БРАЋЕ ВУЧИЋ: Погледајте шта је навео

0

Лидер Доста је било Саша Радуловић поднео је Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против премијера Александра Вучића и његовог брата Андреја. Радуловић је пријаву против браће Вучић поднео због, како је навео, контроле нарко-тржишта у Србији.

Он је у саопштењу навео да је пријаву против браће Вучић поднео због „организовања групе осуђених криминалаца, дилера дроге и насилника да би контролисали тржиште наркотика, принудно преузимали луксузне ресторане и отимали вредно пољопривредно и грађевинско земљиште у Србији“. 

Пријавом су, поред браће Вучић, обухваћени и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, директор полиције Александар Ребић и секретарка Управе криминалистичке полиције Дијана Хркаловић, за које се тврди да су заједно „као организована криминална група“ злоупотребили службени положај и моћ да би саботирали истраге и „окореле криминалце и дилере дроге штитили од затвора“. 

ДЈБ је оптужио Андреја и Александра Вучића да су успоставили координацију и контролу целокупног тржишта наркотицима у Србији и то преко веза са правоснажно осуђеним трговцем дрогом Александром Станковићем, званим Сале Мутави (који је недавно убијен), Вељком Беливуком (Вељом Невољом), али и веза са спортским клубовима, сплавовима и ресторанима у Београду. 

ДЈБ је ооптужио Вучиће да су успоставили и контролу и координацију над принудним преузимањем власничких и управљачких права над луксузним ресторанима као што су „Франш“ у Београду и другим ресторанима у Новом Саду, Златибору и Копаонику, али и над фирмама у ИТ индустрији. 
У саопштењу се наводи да су браћа Вучић, преко привредних друштава са домаћим и страним капиталом, координирали акције незаконитог отимања пољопривредног и грађевинског земљишта у Србији, а посебно у Војводини. 

ДЈБ је навео и да оперативни подаци полиције указују и да је оружје које је прошле године пронађено у Јајинцима, у близини породичне куће Вучића, повезано са особама које су умешане у трговину наркотицима и које су повезане са државним врхом. 

Радуловић је оценио да је одлагање процеса против Александра и Андреја Вучића „погубно по друштвени и правни поредак читаве државе“.