Прочитај ми чланак

ОВУ ТРКУ СРБИЈА НЕ СМЕ ДА ИЗГУБИ : Албанци придобијају Вашингтон!

0

Новоформирана група у америчком Сенату имаће за циљ да обезбеди наставак свесрдне подршке Вашингтона Шиптарима на Балканском полуострву.

Неколико година након што је престао да постоји, у америчком Сенату формира се Кокус за Албанце на Балкану који ће овог пута водити сенатори Гери Питерс (демократа из Мичигена) и Џони Ернест (републиканка из Ајове), преноси „Газета блиц“.

Кокус је група у којој утицајни сенатори координирају рад са Сенатом, Конгресом, али и Стејт департментом, а посебно са Белом кућом и председником Америке.

Поновно формирање ове групе посебно је важно, јер ће је представљати сенаторка из редова републиканаца Џони Ернест.

Госпођа Ернест, републиканска сенатора, веома је блиска председнику Трампу и има велики утицај на садашњу америчку администрацију, док је демократски сенатор Гери Питерс осведочени борац за шиптарску ствар.

У саопштењу о формирању кокуса, сенатор Питерс је рекао: „Радујем се сарадњи са сенаторком Ернест, како бисмо ојачали дубоке везе између САД и албанског народа и подржали демократска права Албанаца у Балкану“, док је Ернестова рекла: „Кључно је да наставимо да јачамо односе са нашим савезницима у источној Европи“.

Она је, између осталог, у свом саопштењу навела: „Заједно са сенатором Питерсом радујем се даљим разговорима о томе како можемо боље да подржимо напредак наших заједничких циљева и интереса“.