Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Исправити неправду према ратним ветеранима

0

Председнички кандидат Вук Јеремић је изјавио данас да је популација ветерана и ратних војних инвалида у нормалним земљама на сваки начин повлашћена и да тако мора бити и у Србији, као и да би као председник Србије иницирао закон који би системски решио њихов положај.

„Као председник снажно ћу се залагати да се исправи неправда тих људи, који су крварили под нашом заставом. Зато ћу имати посебног саветника за питање ветерана“, истакао је Јеремић током разговора са представницима Покрета ветерана Србије, саопштио је Јеремићев изборни штаб.

„Питање односа према њима је питање односа у једном друштву. Као председнику и врховном команданту војске то ће ми свакако бити приоритет“, рекао је Јеремић.

Како је наведено у саопштењу, председник Покрета ветерана Србије Жељко Васиљевић је рекао да је почаствован што је Јеремић саслушао проблеме ове популације и исказао изразито разумевање за однос који држава и друштво имају према њима.

„Као човек који је обишао свет и познаје ситуацију у целом свету и зна какав је однос срећних држава према својим ветеранима, ратним војним инвалидима и члановима породица палих бораца данас смо се договорили да се таква правила и таква пракса примени и у Србији“, истакао је Васиљевић.