Прочитај ми чланак

ЧОВИЋ: Покушавају да покваре односе Звезде и Олимпијакоса

0

Председник КК Црвена звезде Небојша Човић упитао је ко покушава да раздвоји вишедеценијско пријатељство између Црвене звезде и Олимпијакоса и прави поделе међу присталицама београдских црвено-белих.

„Ово је још један напад на „мала врата“ на све што радимо, на Црвену звезду. Утакмица са Олимпијакосом треба да представља свима пример поштења и спортског фер плеја. Ово је спорт, никада у животу не бих пустио брата да ме победи и никада не бих ни калкулисао. Верујем да исто размишљају и у Пиреју, победили су нас кошем у последњој секунди продужетка. Уосталом, зато смо и братски клубови јер имамо исто схватање спорта“, рекао је Човић за клупски сајт.

Према његовим речима црвено-бели никада ниједан тим неће пустити, као и да ће остати пријатељски односи Црвене звезде и Олимпијакоса, што је традиција већ 30 година.

„Сигурно је да ниједно спортско надметање неће променити и борићемо се да га нико не поквари. Оно што ме мучи је питање, ко жели да поквари те односе, а сада је извесно да таквих има? Очигледно да неко смишљено покушава да свађа навијаче Црвене звезде који су деценијама познати управо по јединству“.

Како је навео Човић, у прошлости су „неки“ покушавали да посвађају фудбалски и кошаркашки клуб, иако су играчи међусобно пружали подршку на утакмицама.

„Ко пушта гласине о одласцима наших играча три месеца пре краја сезоне, ко дезинформише јавност о доласцима Антића, Марковића, Недовића, и милионима евра које наводно спремамо за следећу сезону, а боримо се да завршимо ову? Ко по већ опробаном рецепту дезинформација и путем разних мрежа шири поделе меду звездашима? У шуми проблема ми, сви заједно, на трибинама, нисмо видели ни дрво које нам је донело непријатности и покушало да нас посвађа“, закључио је Човић.