Прочитај ми чланак

ЈЕДИНИ ОД ПРЕДСЕДНИЧКИХ КАНДИДАТА: Стаматовић био по благослов данас у Хиландару

0

Кандидат за председника Србије Милана Стаматовића, током данашње посете изјавио да је „наш духовни извор су Света гора и наш Хиландар, наше привремено окупирано Косово и велика, словенска, православна Русија; то су су српске жиле куцавице и за такву политику дошао сам на Свету гору и у манастир Хиландар, да затражим благослов од игумана манaстира, оца Методија.

 

Стаматовић истиче да ће Србима и Србији бити боље тек када потпуно обнове свој Хиландар, своје духовно исходиште, али и манастир чуваркућу српских државних и националних тапија јер градећи поново Хиландар, већ више од деценије после пожара, гради се и нова будућност и просперитет Србије.

Он је још и додао да државу би, као и породицу, требало водити по православним начелима.

Нисмо се хвалили тиме, али ми Златиборци смо дугогодишњи донатори и пријатељи манастира кога су подизали Свети Сава и његов отац, Стефан Немања, потоњи Свети Симеон Мироточиви, а општина Чајетина једина је општина која је 2013. године помогла обнову Хиландара – закључио је Милан Стаматовић.

Први човек општине Чајетина jе тако једини председнички кандидат који jе уочи првог круга отишао у Хиландар.

Стаматовић је до сада у више наврата одлазио на Свету гору, што и не чуди с обзиром на то да је општина чији је председник и један од највећих донатора Хиландара.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Чјатеина издваја значајан новац у хуманитарне сврхе, а део донира и за обнову и изградњу српских цркава и манастира.