Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О БЕЛОМ: Тако је и Синчић узео прво 17,5% па 3%

0

Београд -- Председнички кандидат Александар Вучић причао је гостујући на телевизији Пинк и о кандидату за председника Љубиши Прелетачевићу Белом.

„Не умем да се шалим, нисам духовит и не умем да заинтересујем клинце“, рекао је Вучић.

Како каже, случај случај као са Прелетачевићем догодио се у Хрватској када је Иван Вилибор Синчић на једним изборима освојио 17,5 посто, а шест месеци касније на парламентарним „када су га људи упознали“, три посто.

На констатацију новинара телевизије Пинк да је у Србији нешто слично био Шећеровски, Вучић је рекао: да је он био поштен кандидат.

„Неки су се смејали, а имали смо много горих. Правили су спрдњу од њега, а он није био за спрдњу, био је поштен радник“.

Говорећи о Љубиши Прелетачевићу рекао је:

„Сасвим разумем да се грађани на такав начин опредељују. То су протесни гласови, ту су људи који хоће да кажу ‘нама је све лоше, систем нас не уважава’, а и најлакше је да буду против свега. То је тај приступ, ‘лако ћемо’. Разумем то, то је и наша грешка јер те људе нисмо видели“, навео је Вучић истичући да „има и неозбиљнијих кандидата од Прелетачевића“.

Синчић је познат као активиста и један од оснивача Живог зида. Био је кандидат на председничким изборима 2014. године када је изазвао велику пажњу као најмлађи кандидат у историји хрватске и по неконвенционалним ставовима.