Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Разумем село које ме је ишколовало

0

Мирослав Паровић, председнички кандидата Народног слободарског покрета, изјавио је, обилазећи централну Србију, да ће село, када постане одрживо, самим тим постати и привлачно

Мирослав Паровић, председнички кандидата Народног слободарског покрета, изјавио је данас, обилазећи централну Србију, да ће село, када постане одрживо, самим тим постати и привлачно.

„То се постиже изградњом инфраструктуре, али и културолошког обрасца у коме није срамота живети у мањим срединама“, рекао је Паровић.

Он је додао да разуме село, као дете родитеља пољопривредника, кога је „село ишколовало“, а сеоским пословима у сваком тренутку може да се врати.

Као председнички кандидат, Паровић се залаже за очување пољопривредног земљишта у домаћем власништву, за повећање буџетских давања селу од минимум 5 одсто, за Србију без генетски модификоване хране, као и за оснивање Државне задруге Србије која би представљала кровну организацију свих пољопривредника.

Он се, такође, залаже за подстицање сеоског туризма и активну подршку породичним пројектима који би позитивно би утицали на насељавање руралних средина.