Прочитај ми чланак

МИЛИЦА (ЗАВЕТНИЦИ): Браћо и сестре из СНС зашто Шредер 24. марта!?

0

Кажу, извинио се Шредер због НАТО агресије. Кажу, жао му је што је над Србима извршена неправда. Праштали смо и онима који се нису покајали. Такав смо народ. Широка душа, кратко памћење. Увек на сопствену штету. Али таман да је немачки канцелар на коленима дошао из Берлина не би тиме завредео да у дану тиховања - он говори...

Да има савести и свести на српској политичкој сцени – на датум помена се митинзи не би ни организовали, кампања би стала, а све мисли биле преточене само у једну – памтимо да нам се не би поновилo.

Зар је, браћо и сестре из Српске напредне странке, морао о судбини народа и земље на годишњицу агресије да говори баш онај који је агресију заговарао? Питам вас, као Србе, не као страначке активисте, како можете у истом дану аплаудирати немачком канцелару и оплакивати невине српске жртве?! Како вам кнедла у грлу није застала кад српску будућност помиње онај који је директно одговоран што се није родило дете труднице Љиљане Спасић погинуле од касетних бомби у Нишу?!

Ако је Шредер велики економски избавитељ, зар је баш данас морао да нам дели савете?!

Када оставимо страначка опредељења по страни, питам вас – зар нисмо исти народ, зар немамо исте пријатеље? Или ви имате ваше – који нису наши.

Казаћете, па и ДОС би исто тако, а питам се да ли је ово такмичење између вас ко ће више да понизи Србију?! Ко ће више допринети колективном аутошовинизму?! Ко ће се више дивити нашим џелатима?! Ко ће мање поштовати сопствену историју и сопствени народ?! Ако јесте – у тој вашој жестокој борби, тешко би се знао победник. Једино је сигурно да је наше достојанство губитник. А, не би смело бити. Никад више.