Прочитај ми чланак

КРИВИЧНИ ПРОГОН ЗА ИЗНОШЕЊЕ СТАВА: Милов картел кривично гони просрпског уредника

0

Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица 24.03.2017 године поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против Гојка Раичевића (53) из Подгорице због основане сумње да је починио кривично дјело позивање на отпор на штету државе Црне Горе, стоји у саопштењу Управе полиције.

„Наиме, осумњичени Гојко Раичевић је, како се сумња, од једног правног лица закупио два рекламна билборда које је искористио за потребе реализовања активности у оквиру пројекта своје НВО ‘ИН4С’ под називом ‘Поштуј живот – задржи оружје’.

Он је, како се сумња, у периоду од 01.03.2017. године до 15.03.2017. године на магистралном путу Подгорица – Даниловград и на магистралном путу Даниловград – Никшић, на два билборда, поставио више рекламних постера. На једном билборду били су постављени постери са натписима ‘Боље имати оружје које ти никад не треба него немати га ако ти затреба’, и порука ‘Поштуј живот задржи оружје, спријечи несрећу“. На другом рекламном билборду постављен је рекламни постер са натписом ‘Спријечи несрећу, поштуј живот – задржи оружје’ са поруком садржаја ‘Чињеница: Жртва која се супростави живи дуже’.

Надаље, Гојко Раичевић је, како се сумња, презентовао акцију на свом информативном порталу ‘ИН4С’ на начин што је 02.03.2017. године поставио поруку ‘Поштуј живот – задржи оружје’, као и текстове са горе наведених билборда уз појашњење, самоиницијативно тумачење и коментаре који се односе на акцију ‘Поштуј живот – врати оружје’ коју спроводи Министарство унутрашњих послова.

Он је, сумња се, овим поступцима позивао грађане на отпор и на непослушност према законитим мјерама државних органа, а такође и супротно Меморандуму о разумијевању између МУП-а, Програма Уједињених нација за развој (УНДП), Организацији за Европску безбиједност и сарадњу (ОЕБС) и Центра за демократску транзицију (ЦДТ) о реализацији пројекта ‘Поштуј живот – врати оружје’, као и Стратегији за контролу и смањење малог и лаког оружја и муниције.

Службеници ЦБ Подгорица су, по налогу државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Подгорици, 03.03.2017. године од Гојка Раичевића на околности наведеног догађаја прикупили обавјештења у својству грађанина.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се против Гојка Раичевића поднесе кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починио кривично дјело Позивање на отпор,“ наводи се у саопштењу МУП-а Црне Горе, Управе полиције.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Овај  прогон који врше припадници Миловог нарко режима против Гојка Раичевића очигледно коинцидира са најновијом иницијативом удружења-Унија за неутралност- из Црне Горе ,чији је Раичевић члан.Наиме ово удружење  је обзнанило да ће покренути тужбу  против чланица НАТО-а које су учествовале у бомбардовању СР Југославије 1999 године.Очигледно је да је Милов криминални режим продужена рука НАТО зликоваца који  на овим просторима сеју смрт од почетка деведесетих година.