Прочитај ми чланак

ДРАШКОВИЋ: Меморијални центар Поточари треба направити пред Скупштином Србије!

0

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић дао је интервју за ФАЦЕ ТВ. У 25 минута, Драшковић је говорио о Србији некада и сада, о геноциду у Сребреници, поредио Њемачку и Србију.

– Живимо једну лажну перцепцију, и ништа се није промијенило од Милошевићевог времена до данас, у некаквом предању, у некаквој лажи која се у медијима, у књигама продаје народу. Малтене да су Југославију срушили антисрпски непријатељи са запада, Америка, Берлин, Ватикан.

Да су покренули унутрашње непријатеље против Срба, онда Срби голоруки бранили своја огњишта, као и злочине који су почињени и онда то сматрају херојством, казао је Драшковић. Поредећи Њемачку и Србију, Драшковић је казао да је поред зграде Бундестага направљен Меморијал холокаусту, како би сваки њемачки посланик кроз прозор гледао у њега и подсјећао се на злочин који је почињен у име њемачког народа. Исто то, требало би направити и у парку поред Скупштине у Београду, Меморијал Сребреници, да, како каже Драшковић, стално опомиње да више нико и никада у име нације не смије да почини злочин.