Прочитај ми чланак

ВАЖАН СУСРЕТ: Вучић са Путином пре избора?

0

Договорен сусрет српског премијера са првим човеком Руске Федерације.

Сусрет премијера Aлександра Вучића и руског председника Владимира Путина планиран је за следећу недељу и остало је само да се утаначи тачан дан посете Москви – сазнају „Новости“.

Како преносе извори „Вечерњих новости”, најизвесније је да ће до Вучићевог пута у Русију доћи пре гласања за председника Србије, заказаног за 2. април, што добри познаваоци руских политичких прилика тумаче као својеврстан преседан. Наиме, до сада није била пракса да се руски државни врх среће са челницима држава у којим је у току предизборна кампања.

Београд и Москва тренутно траже термин за сусрет у руској престоници, који би одговарао обема странама, с обзиром на то да Вучић улази у фото-финиш председничке кампање, а Путин се тренутно налази у Сочију. На столу ће, како сазнајемо, бити договор о испоруци шест „мигова 29“, 30 тенкова Т-72 и још толико борбених возила.

Вучић се у уторак у Влади Србије састао са руским амбасадором Aлександром Чепурином, са којим је разговарао и о предстојећој посети Москви. Они су истакли да ће планирани сусрет бити прилика да се размотре економске теме, а посебно војна сарадња.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!