Прочитај ми чланак

РАТОВАО ЈЕ СА НАТО НА КОСОВУ: Српски генерал са Асадовим специјалацима у Сирији!

0

Пензионисани генерал и посланик Народне скупштине Србије Божидар Делић са делегацијом руских и европских парламентараца обишао је, након сусрета са сиријским Председником Башаром ал Асадом, ратишта и згаришта источног Алепа.

Генерал Делић и руски и европски парламентарци су из Дамаска до северне сиријске покрајине прошли ауто-путем који је до јуче, на одређеним деоницама, био под контролом „исламске државе“.

Према наводима генерала Делића, парламентарци су обишли порушена насеља где је већ спроведена електрична енергија, али која још увек нису разминирана.

Претходно су Генерал Делић и руски европски парламентарци разговарали и са председником Сирије Башаром ел Асадом, али и посланицима сиријског парламента.
Српски генерал каже да су имали прилику да виде велики број активности које Русија спроводи како би се постигао мир.

– Ми то у потпуности подржавамо, али такође изражавамо жаљење што друге земље, посебно европске не учествују у процесу помирења – рекао је он.

Руси су парламентарцима показали и оружје пронађено у ослобођеним подручјима у Сирији које су користили милитанати, укључујући и оружје произведено у Европи.

– Учествовао сам у три рата на Балкану и тамо сам виђао оружје произведено у различитим деловима света, у различитим фабрикама, али ништа слично нисам видео. Посебно не такве ручне минобацаче великог калибра. Најужасније од свега је што се ово оружје користи против цивилног становништва, што значи да ови људи желе пре свега да нанесу штету цивилима, деци – рекао је Делић.

Он је истакао да није прихватљиво преговарати са међународним терористима који су дошли да се боре у Сирији.

– Никада не бих разговарао са међународним терористима који су дошли да се боре овде са Балкана и из разних других земаља. Они долазе да се боре за новац, то су међународне убице – поручује Делић.