Прочитај ми чланак

ЛАВРОВ СЕ ОГЛАСИО: Ево шта је рекао о односима Москве и Вашингтона

0

Односи Москве и Вашингтона су за сада на „стенд бају“(чекању), с обзиром на то да је америчка администрација још увек у фази формирања и настајања, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

– Наше америчке колеге, нова администрација до сада није испунила све могуће основе за сада у Стејт департменту, у министарству трговине и другим представништвима. Стога смо тренутно у стању стенд баја – објаснио је Лавров говорећи на војној академији генералштаба оружаних снага те земље.

Сергеј Лавров изјавио је данас да председник САД Доналд Трамп и кандидаткиња за председника Француске Марин Ле Пен нису „маргиналци“ и „популисти“.

– Не бих ни Доналда Трампа ни Марин Ле Пен називао маргиналцима, макар зато што у потпуности одговарају принципима на којима су изгађене и америчка и француска држава – казао је Лавров испупајући на Војној академији руског Генералштаба.

– Он је казао да карактеристика „популисти“ такође не одговара Трампу и Ле Пен, и да би их пре окарактерисао као „реалисте и антиглобалисте“.