Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋЕВ ШТАБ: Стефановић застрашује полицајце

0

Изборни штаб председничког кандидата Саше Јанковића оптужио је министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да застрашује полицајце.

Како наводе, Стефановић застрашивањем полицајаца и полицајки покушава да обезбеди победу кандидату владајуће коалиције Александру Вучићу.

„Овакво понашање обећава брзи крај срамоте у Министарству унутрашњих послова и самовлашћа у врху државе. Ни др Стефановић ни Вучић нису власници људи, полиције и наших живота. У Србији ћемо успоставити владавину закона и правде, а не претњи, уцена и криминала“, наводи се у саопштењу.

Изборни штаб кандидата Јанковића додао је да људи у униформама и други службеници треба да спроводе закон, а не личну и партијску вољу и најавио да ће одговарати они који их сада злоупотребљавају и прете им.

Полицијски синдикат Србије саопштио је раније данас да је полицајцима широм Србије речено да, ако желе да као грађани присуствују скуповима председничких кандидата, посебно скуповима Саше Јанковића, морају да траже одобрење из кабинета министра Стефановића, под претњом отказа и смена њихових старешина.

Министар Стефановић негирао је да је из његовог кабинета дат писани или усмени налог о понашању полицијских службеника и остваривању њихових законских права повезаних са изборима и додао да се то министарство не меша у слободну вољу било којег припадника полиције.