Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: У Војводини тече крв Обилића

0

Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић изјавио је у Новом Саду да Војводини не треба аутономија, али да ће се зато залагати за равномеран развој свих делова земље, од југа па до крајњег севера.

„Као председник, ја ћу бити председник и Србије и Војводине, и то је обједињено у функцији председника државе. Зато за аутономијом неће бити потребе, ако се равномерно развијају сви делови земље“, казао је Стаматовић током обиласка Петроварадинске тврђаве у Новом Саду.

Он је подсетио да се навршава непун век од пробоја Солунског фронта у Првом светском рату и победе српске војске приликом освајања Петроварадинске тврђаве.

„То је војска која је показала сву моћ тадашњег времена и данас председник државе, као врховни комадант војске, нема право да то занемари и заборави“, поручио је Стаматовић.

Према његовим речима, „у Војводини тече крв Обилића“, и та покрајина баштини вредну историју и културу.

„Овде тече крв Обилића, што је огромна предност у односну на остале делове Србије. Морамо искористити сву традицију, културу, веру и земљу која овде даје плодове српском народу и Војвођанима, поштујући њу и претке који су је створили“, рекао је он.

Стаматовић је Новосађанима поручио да је дошао у њихов град како би „пренео поруку сарадње на нивоу целе Србије“, односно да би добар пример општине Чајетина коју је водио, приближио и другим локалним самуоправама.

„У Чајетину сам уложио свој труд, време и обавезе за развој своје општине. Надам се да ћемо у будућем периоду тај пример користити у целој Србији“, рекао је Стаматовић.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Према његовом мишљењу, велики број Војвођана долази на Златибор, а сарадња је на високом нивоу, посебно у области туризма.

„Та комбинација увек даје добар резултат и то је позитиван пример како Србија треба да се развија и кава сарадња треба да буде на територији целе земље. То је једина шанса да се Србија опорави и у економском и у туристичком смислу“, додао је Стаматовић.

Он је у Новом Саду са локалним политичарем Миланом Парошким, обишао и православну цркву на Петроварадину, зграду Покрајинске владе, сам центар града где је разговарао са Новосађанима, као и дописништво телевизије Мелос из Краљева.