Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Србију пљачкају пуних 27 година, а највећа је – партијска пљачка Србије

0

ПРЕДРАГ МИТРОВИЋ: ТОКОМ ПОСЛЕДЊИХ 15 ГОДИНА ПРОЋЕРДАЛА ЈЕ 128 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Председнички кандидат Двери Бошко ОБРАДОВИЋ: „Преко намештених тендера и других видова страначких шема и комбинација, намештају послове својим буразерским, кумовским и партијским фирмама… и Александар Вучић је шеф политичке мафије у Србији. Његови најближи сарадници су његов брат Андреј Вучић и кум Никола Петровић, који имају заједничка предузећа преко којих перу паре. Заједно с Ненадом Ковачем, званим Неша Роминг, који је у своје време исплатио милионске дугове Александра Вучића и Николе Петровиће када су били власници листа Правда“.

МИТРОВИЋ: Од 2002. до 2013. године из Србије је нелегално изнето више од 51 милијарде евра, док је од 2008. до 2014. године незаконитим преузимањем већих износа од дозвољених и другим малверзацијама ненаменски потрошено 59 милијарди евра. Од 2009. до 2012. године – за повећање привредне активности и конкурентности српске привреде политичка мафија је уложила из буџета, донација и кредитних линија 9,8 милијарди евра. Вучићева власт критиковала је тада Тадића и његову структуру да би дошла на власт и преузела исте актере и људе из његове криминалне структуре.

        ПОТПРЕДСЕДНИК Двери и један од шефова антикорупцијског тима те странке Предраг Митровић изјавио је данас да је политичка мафија у Србији у последњих 15 година проћердала 128 милијарди евра и да је сваки грађанин остао без 18.000 евра.

        На конференцији за новинаре у Скупштини Србије поводом резултата истраживања антикорупцијског тима Двери (Двериликс), Митровић је казао да је „организована политичка мафија починила геноцид над сопственом привредом, народом и државом“.

        Он је навео да је, између осталог, од 2002. до 2013. године из Србије нелегално изнето више од 51 милијарде евра, док је од 2008. до 2014. године незаконитим преузимањем већих износа од дозвољених и другим малверзацијама ненаменски потрошено 59 милијарди евра.

 

        „Од 2009. до 2012. године за повећање привредне активности и конкурентности српске привреде политичка мафија је уложила из буџета, донација и кредитних линија 9,8 милијарди евра. Вучићева власт критиковала је тада Тадића и његову структуру да би дошла на власт и преузела исте актере и људе из његове криминалне структуре“, казао је Митровић, тврдећи да је од 2012. до 2014. године Вучићева власт по истом принципу потрошила још 8,2 милијарде евра.

        Председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић рекао је да је најважнија тема председничких избора: како су државу и народ пљачкали они који су владали у последњих 27 година.

        Он је казао да у Србији после свих пљачки и уништених банака и предузећа још увек има новца који се пљачка и да је највећа пљачка „партијска пљачка Србије“.

        „Преко намештених тендера и других видова страначких шема и комбинација, намештају послове својим буразерским, кумовским и партијским фирмама… и Александар Вучић је шеф политичке мафије у Србији. Његови најближи сарадници су његов брат Андреј Вучић и кум Никола Петровић, који имају заједничка предузећа преко којих перу паре. Заједно с Ненадом Ковачем, званим Неша Роминг, који је у своје време исплатио милионске дугове Александра Вучића и Николе Петровиће када су били власници листа Правда“, казао је Обрадовић.

        Према његовим речима, осим страних банка, државу пљачкају тајкуни који дугују стотине и стотине милиона за порез, као и страни инвеститори који су добили субвенције и који лажно приказују своје пословање са губитком и тако избегавају плаћање пореза.

        „Највећи пример је Жељко Митровић, медијски тајкун, који ради као шеф пропагандног штаба СНС-а и који је за узврат добио државну субвенцију да би почео да надокнађује само део онога што дугује за плате запослених у компанији Пинк и што дугује за порез држави Србији“, казао је Обрадовић и запитао – ко штити Митровића и да ли је он део политичке мафије која влада Србијом?