Прочитај ми чланак

МИЛАН СТАМАТОВИЋ: Поништићу „Брисел“

0

Кандидат Групе грађана "За здраву Србију": Одлучан сам да покренем озбиљну борбу против беле куге.

Покренуо бих све уставне и законске процедуре за поништавање свих међународних споразума, укључујући и Бриселски, који директно подривају територијални интегритет и уставноправни суверенитет Србије. Поништио бих све неуставне одлуке донете на штету грађана, против интереса Србије, укључујући и неуставно смањење пензија, давање субвенција такозваним страним инвеститорима, као и поништавање дела ССП, који се односи на продају земље странцима. Покренуо бих озбиљну борбу против беле куге.

Фото: Вечерње новости

Овако председнички кандидат Групе грађана „За здраву Србију“ Милан Стаматовић одговара шта би прво променио у Србији уколико би постао председник.

* Сврставају вас међу аутсајдере који не могу до другог круга, шта је ваш мотив да се кандидујете за председника?

– Кандидовао сам се, јер цела Србија заслужује да у економском смислу и на плану бољег живота, буде као Златибор, чију локалну самоуправу предводим већ четири мандата. Желео сам и да подсетим да здрава и усправна Србија постоји и живи и изван Београда, али и да укажем на непоштовање закона и отимачину државне имовине на Златибору.

* Кога сматрате за највећег ривала и зашто?

– Зашто би ми било ко – Вучић или кандидати опозиције – били ривали? Ја у овој кампањи не обећавам – ја само показујем шта сам досад радио и урадио.

* Скоро сви у кампањи обилазе Србију, а чини се да се ви држите Златибора?

– Златибор је пелцер за целу Србију. Никада нисам митинговао, али ко је хтео, могао је и моћи ће у овој кампањи да ме види од Косова до Србобрана, од Сребренице до Хиландара, од истока до запада наше земље.

СНП ОДСТУПИО ОД ДОГОВОРА СА НАРОДОМ

* Зашто сте напустили СНП?

– Од оснивања СНП, заступао сам програмске циљеве које смо тада зацртали: да смо против уласка у ЕУ, да смо за чвршћу сарадњу са тржиштем Русије, за децентрализацију и опоравак српске економије… али је врх СНП одступио од договора с народом.