Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ ЗА СРБИН.ИНФО: У војни савез с Русијом; да се врати служење војске

0

Гост Србин.инфа био је председнички кандидати и дугогодишњи председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

 

„Неопходно је да се врати обавезан војни рок, јер видимо да се у окружењу сви наши вековни непријатељи наоружавају, да улажу огроман новац у набавку новог наоружања и кадровски и технички се оспособљавају”.

Ово је у разговору са Дејаном Петром Златановићем, главним и одговорним уредником „Србин инфо“, истакао председнички кандидат Милан Стаматовић и поставио питање да ли ће околне земље то оружје искористити против НАТО пакта чији су члан или против нас.

„Једино ко нама може да помогне и да нас заштити је Русија. Морамо чвршће и јасније да се определимо и да тражимо од њих помоћ. „Мигове 29″ које смо добили су у нашем интересу, али морамо са пријатељима и браћом Русима да сарађујемо и да тражимо још наоружања које би нама гарантовало заштиту,“ констатовао је Стаматовић и додао:

„Да је наше руковоство било разумно, да је имало храбрости и да се јасно определило ка Русији ми бисмо добили систем С-300, па НАТО алијанса не би онако лако ушла да се бахати на једном малом недужном народу, који није имао могућности и наоружања да се одбрани.

Да не бисмо још једном поновили историјску грешку, да Срби не би још једном доживели погром, морамо да се обратимо нашој браћи у Русији и да тражимо још наоружања. Хуманитарни центар у Нишу мора да заживи, да се пренесе то земљиште на Русију и да не правимо опструкцију енергетских, гасних споразума и свих осталих инфраструктуралних пројеката који нама гарантују безбедност и сигурност.

То су инвестиције које спроводи једна моћна држава и економски и војно. Не знам због чега ми дозвољавамо неким појединцима који злоупотребљавају своја овлашћења, Устав и законе да причају против наших пријатеља и да оспоравају ове важне инфраструктуралне пројекте.“ 

Стаматовић се осврнуо и на председничког кандидата Ненада Чанка и његове наступе против Руса.

„Ко даје за право Ненаду Чанку да говори да морамо Русе да истерамо? Ко њему даје за право да угрожава безбедност једног народа и државе? Ми морамо јасно да говоримо о томе и да прокажемо те људе који својим иступима наносе огромну штету Србији и Србима“, закључио је Стаматовић.